Näringslivsgala prisar företagsamma Pitebor

Årets framgångspris i Piteå kommun går till trion Sven-Erik Pajala, Jenny Axelsson och Lars-Olof Pajala, Piteå Skidallians. Det avslöjades på onsdagen när de nominerade till 2010 års näringslivspriser också presenterades.

26 augusti 2010 06:00
Framgångspriset delas ut av
Piteå-Tidningen. Tidningschefen Matti Lilja förklarade att trion får priset för sina insatser vid och inför SM i skidor i vintras.
- SM-veckan marknadsförde Piteå på ett väldigt bra sätt även i och med tv-sändningarna. SM blev en sådan succé att Piteå tilldelades stafett-SM, som avgörs 26 mars 2011, säger juryns ordförande Matti Lilja.
Världsklass
Sven-Erik Pajala var generalsekreterare och även ordförande i Piteå Skidallians. Jenny Axelsson var tävlingsledare och Lars-Olof Pajala banchef ("Lars-Olof såg till att Lindbäcks-stadion höll absolut världsklass - såväl spåren som banan som var unik och extremt publikvänlig; det sägs att han kontrollerat varenda snöflinga").
Vid Näringslivsgalan i Norrmalmia sporthall den 12 november kommer ytterligare åtta priser att delas ut (se faktaruta härintill).
I kategorin Årets företag, ett riktigt gammalt pris som numera utdelas av Företagarna, är tre Öjebyföretag nominerade: Lindbäcks Bygg, stålbyggnadsföretaget Brisab och Traktor-City.
Nya entreprenörer
Till priset Årets nya entreprenör har Marie Gustavsson, Origotex - kapell och presenning i Norrfjärden, Anna Ekström, Sinnenas Ateljé och Karin Stenvall, Kast Produktion i Tvärån nominerats. Det sistnämnda företaget producerar och levererar måttbeställd brasved till husägare i Norge och Piteå. Anna Ekström är för övrigt även nominerad till Årets
Pitekvinna.
Årets butik kan skoaffären Amici, musikaffären Ramus eller Hanzéns klädaffär i Piteå bli.
Näringslivsgalan 2010, som ersätter Pitekalaset, arrangeras av Piteå kommuns tillväxtavdelning i samarbete med flera organisationer och företag. Näringslivsgalan anordnas i samarbete med produktionsföretaget Great Gig.
FAKTA 2010 års näringslivspriser i Piteå
Årets företag: Lindbäcks Bygg, Brisab, Traktor-City
Årets nya entreprenör: Origotex - Marie Gustavsson, Sinnenas Ateljé - Anna Ekström, Kast Produktion - Karin Stenvall
Årets Pitekvinna: Anna Ekström - Sinnenas Ateljé, Li Skarin - Massa Media, Ellen Larsson - Sri Lanka-projekt
Årets butik: Amici, Ramus i Piteå, Hanzéns i Piteå
Årets Raket: Samir Mdalla - Den Stora Balen, Jeanette Johansson - Ica-Ankaret, Per Sandberg - journalist Piteå-Tidningen.
Årets framgångspris: Sven-Erik Pajala, Jenny Axelsson, Lars-Olof Pajala, Piteå Skidallians
I kategorierna Årets tillväxtföretag samt Årets service och värdskap är nomineringarna inte klara.
Det är klart vem som ska få Årets energipris, men juryordföranden Erik Persson tänker inte meddela vem den prisade är förrän på Näringslivsgalan den 12 november.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!