Företagen får synas – Billström till länet

Den 13 mars besöker riksdagens förste vice talman, Tobias Billström (m), lokala företagare. Besöket i länet sker tillsammans med landshövdingen Sven-Erik Österberg.

Vice talmannen. Tobias Billström (m) och frun Sofia Åkerman på Skansen.

Vice talmannen. Tobias Billström (m) och frun Sofia Åkerman på Skansen.

Foto: Maja Suslin/TT

Näringsliv2017-03-09 15:28

​– Riksdagen ska vara synlig i hela landet. Det är också viktigt för oss att studera regionens framtidsfrågor och jag ser fram emot besöket i Norrbottens län, säger Tobias Billström i ett pressmeddelande.

Under dagen kommer förste vice talmannen och riksdagsledamöterna att genomföra studiebesök och samtal med fokus på datacenter, teknologi, energi och stålindustri. Företagen som får besök är bland andra Hydro66 i Boden och Forskningscenter SICS-North-Svenska-ICT i Luleå.

Syftet med programmet är att belysa frågor som är aktuella och viktiga för framtid och utveckling i regionen.

– Det är viktigt att vi på det här sättet får visa upp och samtala kring de möjligheter som finns i Norrbotten när det gäller vår tillväxt och framtida utveckling, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

De riksdagsledamöter som kommer att delta är Fredrik Lundh Sammeli (S), Ida Karkiainen (S), Emilia Töyrä (S), Leif Pettersson (S), Linus Sköld (S), Krister Hammarbergh (M) och Birger Lahti (V).

På programmet står bland annat besök på Hydro 66 i Boden och forskningscentret SICS-North – Svenska ICT. Dagen avslutas med middag i landshövdingens residens dit valkretsens riksdagsledamöter samt representanter från länet har bjudits in. Förste vice talman och Landshövdingen står som värdar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om