Distrikts­mottagningen tömd – redan innan beslut

Beslut kring nedläggningar av hälsofilialerna i Slagnäs, Moskosel och Glommersträsk tas upp i landstingsfullmäktige i februari. Filialen i Moskosel är dock redan tömd, trots att slutgiltigt beslut ännu ej är taget.Landstingsråd Agneta Granström (MP) menar att lokalerna är en fråga som redan är beslutad.

Landstingsrådet Agneta Granström (MP).

Landstingsrådet Agneta Granström (MP).

Foto: Maria Johansson

MOSKOSEL2016-01-04 17:10

Hälsofilialen i Moskosel är tömd trots att beslutet om nedläggningarna inte tagits i landstingsfullmäktige ännu. Hur kommer det sig?

– Vi har tagit beslut i landstingsstyrelsen att det inte ska finnas någonting där från 1 januari. Det handlar ju om att vi sagt upp hyresavtalet.

Räknas det då som att det här ärendet egentligen redan är bestämt?

– Vi har ju tagit ett beslut i landstingsstyrelsen att säga upp samtliga hyresavtal. Beslutet handlar om hyrorna, men servicen kan ges på många olika sätt. Det definitiva beslutet tas i februari i landstingsfullmäktige. Och det gäller för alla tre ställena. Om det då mot förmodan, vilket jag inte kan tänka är tanken, men om det mot förmodan blir en förändring då måste man lösa det på annat sätt.

”Tacksamma”

Arvidsjaurs kommun har erbjudit lokaler. Förändrar det någonting?

– Jag är jätteglad att kommunen är intresserad av samarbete. Det måste våra chefer titta på. Men nu är fokus på att behålla personal, se till att vi kan erbjuda befolkningen hälso- och sjukvård på ett bra sätt. Det är det som är fokus och sedan tittar vi på allting annat som går med tanke på hur den ekonomiska och den personella situationen är i Arvidsjaur. Det är ett problem med kompetensförsörjningen i både Arjeplog och Arvidsjaur och vi måste hyra in stafetter. Den diskussion som kommunen har kommit med den tar vi emot och vi är väldigt tacksamma att de kommit och lagt ett förslag. Vi kommer att ta diskussionen men det kommer inte att förändra beslutet, utan med kommunen gäller det ju att hitta någon samverkan som ser ut på något annat sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om