Smakrik kyckling med feta och oliver

Med veckans gråväder utanför fönstret lagar vi färgrik mat med perfekt, mustig smak. Kycklingrätten med röd pesto, salta oliver och krämig fetaost sköter sig dessutom själv i ugnen.

Ris, blomkålsris eller sallad är gott till.

Ris, blomkålsris eller sallad är gott till.

Foto: Mari Gustafsson

Middagsmat2018-11-10 06:00

Du behöver:

900 g kycklingbröstfiléer

en burk urkärnade kalamataoliver

(burk på 290 g)

två paket fetaost (300 g)

1½ vitlöksklyftor

en burk röd pesto (130 g)

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

salt och svartpeppar

.

Gör så här:

Slå igång ugnen på 200 grader.

Dela kycklingfiléerna på längden, så du får två eller tre bitar av varje filé. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn tills de fått fin färg runt om. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Strö över oliver och fetaosten, som du bryter i bitar.

.

Rör ihop pesto med grädde och crème fraiche. Tillsätt riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Häll pestoblandningen över kycklingen.

Tillaga i ugnen cirka 30 minuter, tills allt fått fin färg. Det är gott om fetaosten som sticker upp blir lite knaprig.

Servera med blomkålsris och en sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om