Du behöver:
900 g kycklingbröstfiléer
en burk urkärnade kalamataoliver
(burk på 290 g)
två paket fetaost (300 g)
1½ vitlöksklyftor
en burk röd pesto (130 g)
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
.
Gör så här:
Slå igång ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfiléerna på längden, så du får två eller tre bitar av varje filé. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn tills de fått fin färg runt om. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Strö över oliver och fetaosten, som du bryter i bitar.
.
Rör ihop pesto med grädde och crème fraiche. Tillsätt riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Häll pestoblandningen över kycklingen.
Tillaga i ugnen cirka 30 minuter, tills allt fått fin färg. Det är gott om fetaosten som sticker upp blir lite knaprig.
Servera med blomkålsris och en sallad.