Mars bästa vardagslyxtips:
Fransk chokladfondant med grädde och bär. Serveras förslagsvis med dessertvinet Monteagudo Pedro Ximénes (nr 8328).
För 4 personer:
100 g smör
150 g mörk choklad
2 äggulor
1 ägg
0,5 dl strösocker
Grädde
Bär
1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i fyra formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0,75–1 deciliter. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Servera med grädde och bär.
Topp 3
1. Eytys mother navy leather
2. "How I met your mother" säsong 9
3. Cos bas t-shirts