Bästa receptet på vardagslyx och mars topp tre

David Hedlund bjuder på vardagslyx med choklad och listar sina topp tre i mars.

Den bästa chokladfondanten.

Den bästa chokladfondanten.

Foto: David Hedlund

Mellan mjölksyra och mode2014-03-15 06:00

Mars bästa vardagslyxtips:

Fransk chokladfondant med grädde och bär. Serveras förslagsvis med dessertvinet Monteagudo Pedro Ximénes (nr 8328).

För 4 personer:

100 g smör

150 g mörk choklad

2 äggulor

1 ägg

0,5 dl strösocker

Grädde

Bär

1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.

2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i fyra formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0,75–1 deciliter. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.

3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Servera med grädde och bär.

Topp 3

1. Eytys mother navy leather

2. "How I met your mother" säsong 9

3. Cos bas t-shirts

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om