Smultrondruva
Smultrondruvan är ett litet rött vindruvsliknande bär. Druvan är extra söt och har faktiskt smakförnimmelser av smultron. Epitetet 'liten och naggande god' passar för den röda smultrondruvan från Spanien som finns att köpa i matbutiken.
Ett tips är att frysa in druvor och äta som snacks. Gott och läskande.
Bönpasta
Gott både för dem som vill undvika gluten och för den som tycker att det är schysst med högt proteininnehåll – i pastan. A la ecos bönpasta finns som fettuccine eller spagetti och är gjorda av antingen gröna sojabönor, sojabönor eller svarta bönor (imponerande med bara en ingrediens i innehållsförteckningen).
Småkokas i vatten i mellan sex och åtta minuter. Servera gärna med god sås eller med hyvlad parmesan och en klick pesto.
Torkade mullbär
Torkade mullbär är inte alls en matnyhet, de har sitt ursprung långt tillbaka i tiden – men är värda att uppmärksammas i alla fall.
Mullbäret (som egentligen är en frukt) har en söt och nötaktig smak – lite som naturens gräddkola. Ser ut som gyllene små kottar och är god att tillsätta i müsli, muffins, som topping på smoothien och yoghurten eller att äta bara som de är.
Mullbär har sitt ursprung i Fjärran Östern och innehåller bland annat järn, kalcium och antioxidanter. Finns i välsorterade matbutiker och hälsokostbutiker.