Granola med äggvita
Vaniljyoghurt i botten tillsammans med blåbärssylt, bananslantar och hemrostad granola. Om man anstränger sig och lägger upp i rader ser tallriken ut som på kaféerna Greasy spoon eller Pom och flora istället för som den snabba (och goda!) hemmamat det är. Ett annat tips är att vispa upp en äggvita och blanda med nötterna innan rostningen av granolan. På så sätt blir den extra krispig.
.
Glass till middag
Glass till både frukost, lunch och middag? Absolut. Bananglass är lent, svalt och gott. Frys in mogna bananer i skivor. Ta ut ur frysen och mixa med frysta hallon, vaniljpulver och lite sötning. Dadlar är gott. Toppa med rostade nötter och kokos för lite extra mättnad. Komplettera med en macka och maten är klar.
.
Blåbär + honung = sant
Nu finns flera sorter naturlig yoghurtkvarg i butikerna. Konsistensen är perfekt, mitt mellan rinnig yoghurt och stabbig kvarg. Bananer och amerikanska blåbär blir en perfekt kombo, tillsammans med ringlad honung och krossade valnötter. Lite jordnötssmör på toppen och du har himmelriket i en skål.