Vegetarisk lasagne med mozzarella

Vegetarisk lasagne får fin smak av ordentligt kryddad tomatsås och god mozzarellaost. Servera lasagnen med sallad spetsad med lime.

Mat & dryck2006-04-13 00:00
Vegetarisk lasagne behöver inte kokas med tung ostsås. Välj i stället färskost, typ Keso, och den underbara italienska mozzarellaosten som har unika smältegenskaper som passar så bra för lasagne.

När det gäller de passerade tomaterna, så finns det mängder av varianter i butiken, de flesta av mycket hög kvalitet. Avsluta lagren med grönsaksröra och mozzarella ,utan keso, som inte smälter lika bra.

Vegetarisk lasagne

(4 personer)

500 g passerade tomater

1 msk olivolja

2 klyftor vitlök

1 zucchini

1 aubergine

1 stånd blekselleri

1 gul lök

2 paprikor, gärna olika färger

2 msk olivolja

1 kruka färsk basilika

1 tsk flingsalt

1 kryddmått finhackad chili

250 g keso

250 g mozzarella

lasagneplattor

1. Skölj och skär alla grönsaker i bitar. Fräs grönsakerna med olivolja i stor kastrull. Rör hela tiden så värmen fördelas jämnt. Tillsätt de passerade tomaterna och droppa ner hela basilikablad. Salta och peppra med finhackad chili. Sjud allt fem minuter.

2. Lägg ett lager grönsaker i botten på en lätt smord, ugnsfast form. Klicka ut keso och lägg på skivad mozzarella och avsluta med lasagneplattor. Fortsätt med tre lager och avsluta med grönsaksröra och mozzarella.

3. Grädda lasagnen mitt i 175 graders ugn cirka 40 minuter. Håll koll mot slutet så lasagnen inte blir för mörk - i så fall, täck med folie mot slutet. Servera med sallad smaksatt med flingsalt och färskpressad lime.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!