Samla påskens favoriter
Påskbuffeer i all ära, men ibland klarar man sig med enklare lösningar. En riktigt god påsksmörgås med lite av allt helgen erbjuder kan ofta vara nog så festlig.
Tänk bara på att bygga smörgåsen som proffsen gör, det vill säga börja med fisk och ägg, lägg kött i mitten och avsluta med ost. Det är den klassiska landgångsuppbyggnaden, och ska man vara riktigt noga ska smörgåsen bjudas med fisken närmast gästen.
Det är för övrigt samma ordning på en välskriven matsedel. Bland varmrätterna kommer fisk och äggrätter före ljust och mörkt kött. Kul att veta för den som vill kolla om kvarterskrogen verkligen kan sin sak ...
Påsksmörgås
4 personer
2 rågsiktskakor
smör eller bordsmargarin
4-8 skivor ost
100 g rostbiff
100 g inlagd sill
100 g rökt eller gravad lax
2-3 hårdkokta ägg
salladsgrönsaker och färska örter
4 citronklyftor
1. Dela rågsiktskakorna i två halvor. Smöra snittytorna och börja bakifrån med ost. Fortsätt sedan med rostbiff alternativt skinka och avsluta med sill, lax och ägg längst fram.
2. Garnera smörgåsen med salladsgrönsaker och färska örter. Förutom salladsblad kan man även ta citron- och apelsinklyftor, physalis eller en vacker jordgubbe som lyxig garnering.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!