Trafikfarligt sabotage på vägarbetsplats

För andra gången på kort tid har vägarbetsplatsen mellan Vidsel och Manjärv utsatts för skadegörelse och stöld. Natten mellan lördag och söndag försvann två skyltar, bland annat en tillfällig skylt om rekommenderad hastighet.

Natten mellan lördag och söndag roade sig någon med att köra omkull och förstöra en 50-skylt på vägarbetsplatsen i Manjärv. Inte nog med det: Förövaren/förövarna stal också en likadan skylt och en dito med vägarbetsvarning.

Natten mellan lördag och söndag roade sig någon med att köra omkull och förstöra en 50-skylt på vägarbetsplatsen i Manjärv. Inte nog med det: Förövaren/förövarna stal också en likadan skylt och en dito med vägarbetsvarning.

Foto: Britt Lindgren Blom

MANJÄRV2009-09-09 06:00
Till Manjärvbors och övriga kommuninvånares glädje har önskemålet om upprustning av vägen mellan Vidsel och Vistträsk äntligen resulterat i handling. Sedan i somras är Vägverket i full färd med att åtgärda problemsträckan med entreprenören Berggren & Bergmans hjälp.
- Ombyggnationen går som planerat, men vid två tillfällen har vi blivit av med vägskyltar och fått skyltar sönderkörda. I somras stal någon en skylt med vägarbetsvarning. Till och med stolpen och gummifoten som skylten var fäst på försvann, berättar platschef Rolf Sjögren, märkbart bekymrad över att trafiksäkerheten saboteras.
- I helgen har någon med berått mod kört omkull en 50-skylt och släpat den framför bilen ett långt stycke innan den lämnats sönderkörd i diket. Det syns på spåren att det inte gått fort. Den som förstört skylten har tagit god tid på sig att göra det.
"Obegripligt"
Inte nog med detta. Förövaren/förövarna har också stulit två trafikskyltar, en vägarbetsvarning och en 50-skylt.
- Jag har aldrig varit med om något liknande. Man får hoppas att det bara är ett dumt pojkstreck av unga människor som inte begriper bättre. Är det vuxna som ligger bakom skadegörelsen och stölderna måste det vara sjuka personer som är i behov av vård, säger Rolf Sjögren, som polisanmält händelsen.
Snart invigning
- Att sabotera ett vägbygge på det här sättet är en uppenbar fara för trafiksäkerheten. Vad har man för nytta av att stjäla stora trafikskyltar? Det är fullständigt obegripligt.
Trots incidenterna räknar B&B med att hålla tidsplanen för vägombyggnaden.
- Den 25 september är allmänheten välkommen till Manjärvs byagård för invigning av nya vägen, säger Rolf Sjögren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om