– Vi får se vad som händer. Jag planerar att vara hemma lite mer och ta hand om huset under en tid. Det har misskötts en del under senare år, säger det tidigare språkröret och kommunalrådet i Kalix.
Trots en lång karriär på nationell nivå är han fortfarande skriven i Veniksel, Morjärv. Men någon comeback i kommunpolitiken är inte aktuell.
– Jag har fått frågan många gånger. Men jag tror inte det skulle bli så bra. Man ska inte kliva ned i samma vatten två gånger, säger han.
Eriksson, nyss fyllda 60, var första namn på Miljöpartiets riksdagslista i Norrbotten men rösterna räckte inte till något mandat. MP stannade på knappt 3,5 procent i länet.
– Om vi hade gjort ett lite bättre val på riksnivå och samtidigt fått över fyra procent i Norrbotten hade det funnits en chans. Men det är inte så oväntat att det inte lyckades.
Senast MP i Norrbotten hade ett riksdagsmandat var 2002, och då var det just Peter Eriksson som tog det.
Helt uteslutet är det dock inte att han blir kvar i Stockholm, med tanke på att regeringsfrågan fortfarande hänger i luften.
– Just nu är jag ju med i en övergångsregering och vi får se vad som händer framöver. Helt otänkbart att Miljöpartiet är med i en regeringsbildning är det inte. Men samtidigt är vi försvagade och det lär vara fler partier inblandade om det blir en regering över blockgränserna, så chanserna är kanske inte så stora när det gäller statsrådsposter.
Trots det svaga valet anser Eriksson att MP fått mycket uträttat i regeringsställning.
– Vi har gjort mycket bra men vi har varit lite för snäva. Vi borde ha riktat oss mer till olika typer av människor. Vi kanske har nått yngre kvinnor i storstäderna men det är inte alla som känner igen sig i det. På landsbygden är vi inte så starka som vi borde vara.
Peter Eriksson ersatte 2016 Mehmet Kaplan på ministerposten, sedan denne tvingats avgå på grund av samröre med extremistgrupper. Då satt han i Europaparlamentet – och en återgång dit är inte otänkbar om motivationen finns.
– Jag ska fundera på det. Jag tycker det är roligt med med den internationella politiken och jag har lärt känna mycket folk. Det går att göra skillnad om man kan hantverket. Men som sagt, jag vet inte. Jag ska fundera på framtiden.
Valet till Europaparlamentet sker i maj 2019. Mandatperioderna är fem år.