Voltade i flykt från polisen

En rattfull man efterföljdes till fots och skulle hämtas upp av kumpaner i en annan bil - som körde av vägen och voltade.

Foto:

Luleå2013-12-01 04:03

Det var vid halv ett-tiden under natten mot söndagen som polisen upptäckte en rattfyllerist på Bergnäset utanför Luleå. 

Mannen bakom ratten, som är i 20-årsåldern, försökte först köra ifrån polisen. När han inte lyckades skaka dem av sig bestämde han sig för att ta till fots. Han övergav bilen i närheten av Kvarnträsket, samtidigt som han lämnade två passagerare, män i samma ålder, kvar i bilen. Men polisen var inte långt efter.

-Han efterföljdes av hundspårare. Det snöade lite men han lämnade ändå fotspår i snön, säger Erik Kummu, länsvakthavande polisbefäl.

Ett två timmar långt efterföljande följde, fram till Kallaxvägen i närheten av Kallaxrondellen där en annan bil med två män i samma ålder väntade.
-Teorin är att han hade ringt dem och bett dem hämta upp honom, säger Erik Kummu.

Men när de två männen i den upphämtande bilen såg polisen begav de sig hastigt ifrån platsen - mot Kallaxrondellen, där bilen åkte av vägen och voltade.
-De tryckte gasen i botten. De glömde väl att det var en rondell där, säger Erik Kummu.

Polisen påpekar att de inte hade följt efter de två männen innan de voltade i rondellen. Männen blev lindrigt skadade i trafikolyckan, som alltså inträffade runt halv tre under natten mot söndagen. Samtliga tre män är misstänkta för rattfylla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om