Även Berggård har varit i kontakt med Neuroförbundet Norrbotten och är medveten om att rehabilteringen inte fungerar på alla områden i dagsläget.
– Det pågår ett arbete med att se över de brister vi har inom rehabverksamheten, men också hur vi ska kunna utnyttja resurserna ännu mer optimalt i framtiden, säger han till PT.
Även Berggård tar upp Socialstyrelsen nya riktlinjer för MS och parkinson och att det är ett "multidisciplinärt omhändertagande" som förordas, det vill säga att olika yrkesgrupper som läkare, fysioterapeuter med flera arbetar gemensamt med en rehabiliteringsplan.
– Det är viktigt att vi får till en verksamhet som kan tillgodose de behov som finns hos patienterna, säger han.
Han menar att man försöker jobba nivåstrukturerat inom rehabiliteringsverksamheten i länet. Nivå ett sker exempelvis i hemmet eller på hälsocentralen, nivå två på specialistenheter på sjukhusen och nivå tre handlar om den specialiserade rehabiliteringen på Sunderby sjukhus eller på Garnis rehabcenter i Boden.
– Tittar man på undersökningen så är neuroförbundets medlemmar nöjda med den specialiserade rehabiliteringen, säger Glenn Berggård som menar att det är den rehabiltering som sker på hälsocentralerna och i hemmet som behöver utvecklas med bland annat arbete i team.
Han nämner också exempelvis sjukgymnastik på distans.
– Man har sett att det har fungerat utmärkt. Det innebär att någon kan hålla koll på att den träning man gör i hemmet eller ihop med andra, att den får den avsedda effekten just för mig. Det kan vi använda på ett ännu bättre sätt, säger Glenn Berggård.