Men uppfattningen delas inte av folkpartistiske gruppledaren Jens Sundström.
Vid mötet på torsdagen lämnade han en skriftlig reservation mot att landstingsdirektörens rapport inte innehöll någon information om avskedandet.
- Det påverkar inte sakfrågan, men det är först när styrelsen får rapport om verksamheten som vi kan få den kunskap som behövs för att ta ansvar, sa Sundström, som tycker att landstingsdirektören i det närmaste gjort sig skyldig till tjänstefel.
Ansvarsfråga
Enligt Jens Sundström hade landstingsrådet Kent Ögren (s) lovat att det skulle komma en rapport i samband med landstingsstyrelsemötet.- Jag ville att vi skulle få information bakom stängda dörrar, säger Sundström.
- Min bild av detta är att det är ett sätt att få styrelsen att stå utan ansvar om det skulle visa sig att det begåtts felaktigheter och att det inte finns grund för uppsägning.
Inget gehör
I och med att landstingsdirektörens rapport läggs till handlingarna, och Sundström inte fick gehör från någon annan för sin reservation, får hans utspel ingen direkt praktisk följd.Enligt Jens Sunström har avskedandet av Mansten skadat landstingets anseende.
- Det är ett stort problem att politiker har kommenterat fallet i media men sedan inte vill hantera det politiskt, säger Jens Sundström.
Moderaternas Maria Salmgren tycker inte att personalärenden ska hanteras av politikerna. Detsamma säger vänsterpartiets Monica Carlsson.
- En del har försökt göra det här till en fråga om yttrandefrihet, men det är det inte, säger hon. Vore det så skulle vi definitivt agera.
Anders Mansten står i dag som andra namn på folkpartiets landstingslista inför höstens val.
Om folkpartiet får behålla sina mandat betyder det att han då kliver in som landstingspolitiker i fullmäktige.