Man begärd häktad misstänkt för mord

På onsdag eftermiddag larmades polisen till en adress i Smedsbyn utanför Luleå med anledning av ett dödsfall. Ambulans tillkallades och en 24-årig kvinna konstaterades vara död. En man, 37 år, greps av polisen, på sannolika skäl misstänkt för mord på kvinnan.

LULEÅ2009-08-28 06:00
Obekräftade uppgifter säger att kvinnan ska ha blivit ihjälslagen med ett tillhygge ute på gårdsplanen. Bara några timmar tidigare hade parets vårdnadstvist om de två gemensamma barnen - en tvååring och en femmånaders baby - avgjorts till kvinnans fördel. Hon skulle få vårdnaden om bägge barnen.
Mannen fördes till polisstationen i Luleå för förhör. Brottsplatsen har undersökts av polisens tekniker. Polisen utesluter inte att ytterligare tekniska undersökningar kommer att utföras och platsen är fortfarande avspärrad.
Erkänt vissa saker
Mannen anhölls på torsdagsförmiddagen och begärdes häktad samma dag, på sannolika skäl misstänkt för mord. I dag kommer fortsatta förhör med den misstänkte mannen och vittnen att hållas.
Erkänt vissa saker
Åklagare Karin Hansson medger att mannen erkänt vissa omständigheter kring dödsfallet, vad vill hon dock inte gå in på ännu. Med hänsyn till att utredningen är i ett känsligt läge kan inte fler uppgifter lämnas.
Häktningsförhandlingen kommer troligtvis att ske i dag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om