Familjefest på Rix FM-festivalen

Ungdomar och barnfamiljer var i klar majoritet i publikfronten på Norra Hamnscenen när Anton Ewald, Zara Larsson, Eric Gadd, Robin Stjernberg, Agnes och Danny spelade på Rix FM-festivalen i Luleå på fredagskvällen.

Agnes Schönbeck från Gällivare och Isabella Karlsson från Luleå stod nästan längst fram på Rix FM-festivalen och är väldigt nöjda med konserterna, framför allt Robin Stjernberg. Härnäst ska de åka lite karuseller.

Agnes Schönbeck från Gällivare och Isabella Karlsson från Luleå stod nästan längst fram på Rix FM-festivalen och är väldigt nöjda med konserterna, framför allt Robin Stjernberg. Härnäst ska de åka lite karuseller.

Foto: Linn Fantenberg

LULEÅ2013-07-12 22:42

Men folk i alla åldrar stod på balkonger, taket på parkeringshuset bredvid, stolar och bänkar över hela konsertområdet för att få sig en glimt av stjärnorna som skulle uppträda under kvällen och det var ett myller som bara ett flertal välkända artister samlade på en och samma plats kan åstadkomma.

Inbitna fans

Barn satt på föräldrarnas axlar och skapade en mur av tvåmetersmänniskor i publiken och händer klappades i såväl takt som otakt. Inbitna fans av Idol- och Melodifestivalendeltagarna grät, sjöng med till musiken, förevigade artisterna med sina mobilkameror och skrek i hopp om att deras idoler skulle höra dem. Arrangören anordnade en decibelmätning i publikvrål där Luleå bräckte Stockholms tidigare rekord 95 decibel, med 97,3 decibel.

Klassiker

Samtliga artister bjöd på någon av de välkända radiohits stora delar av publiken hoppades på men även smakprov från nya produktioner, i de tre låtar var som utgjorde varje artists scentid. Eric Gadd spelade sin klassiker och genomslagslåt ”Bara himlen ser på” och för första gången var det föräldrarnas tur att sjunga och gunga med i takt till musiken. Höjdpunkten bland åhörarna var den avslutande akten av Danny, som berättade att han skulle ”fucka ur” eftersom det var hans sista uppträdande med Rix FM för året. Han både stage diveade, slängde ut sitt mobilskal till den skrikande publiken och bjöd på en Danny-pose.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om