Dags att nominera inför årets Luleå Business Awards

Nu öppnar nomineringarna inför årets Luleå Business Awards som äger rum i mars 2022. Nytt för i år är ett lokalt tema och ett nytt pris inom innovation.

Årets gala, som arrangeras 18 mars, kommer att ha ett lokalt tema. (Arkivbild)

Årets gala, som arrangeras 18 mars, kommer att ha ett lokalt tema. (Arkivbild)

Foto: Norr Media

Luleå2021-12-06 13:40

Årets upplaga av Luleå Business Awards, arrangerad av Luleå business region med Norr media som eventpartner, kommer gå av stapeln till våren då 2021 års priser delas ut. Den röda tråden är som alltid att sammanföra, fira, inspirera och belysa Luleås breda näringsliv samt att lyfta och hylla företag och personer i näringslivet som utmärkt sig på olika sätt inom olika kategorier.

– Det kommer bli fantastiskt roligt att samla alla igen, att ha en fest för att uppmärksamma de fantastiska saker som har gjorts. Det ser vi alla väldigt mycket fram emot, säger Rickard Lundmark, vd för Luleå business region.

Han berättar att galan kommer ha ett lokalt tema.

– Vi har så mycket kunskap och talang lokalt så vi kommer bara att använda lokala kockar, artister och moderatorer. Vi vill hylla och synliggöra alla fantastiska företag som vi har här.

För fjärde året i rad är Norr Media eventpartner till Luleå Business Awards. Ann-Sofie Lund, försäljningschef för Norr Media, menar att den här typen av arrangemang är viktiga, inte minst just nu. 

– Det är många företag som kämpat hårt och gått igenom stora förändringar på grund av pandemin. Det finns också goda exempel inom näringslivet där man varit innovativ, tänkt nytt och kreativt. Att få vara med och skapa förutsättningar att lyfta dessa initiativ är vi väldigt stolta över, säger hon.

Det är dags att nominera till respektive kategori. Nomineringarna pågår fram till 2 januari.

Nytt för i år är priset "Årets innovation".

– Vi har ett nytt hjärnbalkspris. Syftet med "Årets innovation" är att uppmärksamma företag, organisationer eller personer som skapat en innovativ produkt, tjänst eller affärsmodell. En av kriterierna för priset är hållbarhet, säger Rickard Lundmark och tillägger att priset kommer ersätta det som tidigare funnits för unga företagare.

– Vi kommer att sätta in unga företagare i alla priser.

Luleå Business Awards kommer gå av stapeln 18 mars.

– Vi förutsätter att vi kan genomföra galan och då kommer det bli ett kärt återseende för många som vi vet har längtat efter den här typen av arrangemang. Det kommer bli en hyllning till det lokala både genom priserna och de olika beståndsdelar vi planerar till kvällen. Men framförallt är det tack vare våra lokala samarbetspartners som Luleå Business Awards kommer bli en fantastisk tillställning, säger Ann-Sofie Lund.

Rickard Lundmark, vd för Luleå Business Region, hoppas att galan kommer kunna genomföras i mars.
Rickard Lundmark, vd för Luleå Business Region, hoppas att galan kommer kunna genomföras i mars.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!