Cigarettjuvar fångades på övervakningsfilm

Två butiker i Luleå utsattes för inbrott under natten. 16-åring gripen med cigaretter i stor påse.

Luleå2014-04-06 04:47

Det första inbrottet inträffade strax efter midnatt under natten mot söndagen i en Ica-butik i Antnäs. När polisen kom dit var gärningsmännen borta. Cigaretter hade blivit stulna från och en övervakningskamera visade fyra gärningsmän som rörde sig inne i butiken. 

Vid 02-tiden uppdagades ytterligare ett inbrott när väktare upptäckte att en Coop-butik på Björkskatan i Luleå har fått en stor glasruta krossad. Även efter detta inbrott saknades cigaretter. 

Ungefär samtidigt som väktare larmade om det andra inbrottet försökte polisen stanna en personbil på Lulsundet i Luleå - men föraren tryckte gasen i botten i ett försök att skaka dem av sig. 

Efter ett kort efterföljande stannade den misstänkta bilen och flera personer sprang från platsen till fots. En 16-årig man greps, och i bilen hittades en stor påse fylld med cigaretter. 16-åringen är misstänkt för stöld.

-Vi kan inte utesluta att det finns ett samband mellan händelserna, säger Catrin Hedqvist, länsvakthavande polisbefäl vid Norrbottenspolisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om