"Fotbollscuper, skärgårdsliv och massor av bad"

Camilla Sehlin, vd för Luleå Näringsliv, berättar om sin sommar. "Jag ser fram emot fotbollscuper, skärgårdsliv och massor av bad", säger hon.

"Jag upplever att vi har en positiv anda i näringslivet med stor framtidstro. Det är mycket som är på gång och det märks", säger Camilla Sehlin, vd för Luleå Näringsliv.

"Jag upplever att vi har en positiv anda i näringslivet med stor framtidstro. Det är mycket som är på gång och det märks", säger Camilla Sehlin, vd för Luleå Näringsliv.

Foto: Jennie Lind

Luleå2022-07-13 09:00

Hur har våren varit?

– Det var varit full fart, sen strax efter restriktionerna släpptes. Alla de möten och aktiviteter som vi och andra väntat på, kunde nu genomföras. Mycket roligt och givande. Det blir en helt annan dynamik när vi åter kan mötas (utan skärmar emellan). Jag upplever också att vi har en positiv anda i näringslivet, med stor framtidstro. Det är mycket som är på gång och det märks. Sen finns det såklart utmaningar, men det finns en stor vilja att lösa dessa utmaningar där både företagen och kommuner visar en stor vilja att samhandla, säger Camilla Sehlin, vd för Luleå Näringsliv.

Vad ska du göra i sommar?

– Under sommaren går vår aktivitet ner något, precis som näringslivet generellt, säger hon och fortsätter: 

– Privat ser jag fram emot fotbollscuper, skärgårdsliv och massor av bad.

Hur ser planerna ut för hösten?

– Vi har en spännande höst framför oss. Många aviserade investeringar och satsningar ligger i planerings - och/eller genomförandefas och det ger ringar på vattnet till övriga näringslivet. Kompetensfrågan och attraktivitet (som arbetsgivare och som plats) kommer fortsätta att stå högt upp på agendan. Vi behöver bli fler i Norrbotten, både i år och många år framåt, säger Camilla Sehlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!