Bombsäkra på försvaret

Olivia Bengtsson från Stockholm och Mattias Johansson från Orsa fick ta del av vilka jobb som finns i Piteå kommun – men är bombsäkra på att de vill stanna inom försvarsmakten.

Fick information. Under onsdagen fick de soldater som gått igenom GMU utbildning information om möjligheten att arbeta vid Piteå kommun.

Fick information. Under onsdagen fick de soldater som gått igenom GMU utbildning information om möjligheten att arbeta vid Piteå kommun.

Foto: Gunnar Westergren

LULEÅ2016-01-13 20:35

Mattias Johansson,19, tog studenten i våras efter en treårig utbildning inom hotell och turism men blev sugen att söka in till F 21:s grundläggande militärutbildning (GMU). Han påbörjade den i augusti förra året.

– Jag sökte till utbildningen inom underhåll, nu vill jag gå vidare med att utbilda mig till drivmedelssoldat som bland annat går ut på att tanka JAS Gripen och Herkulesplan, säger Mattias Johansson.

Han vill likt Olivia Bengtsson, 22, stanna i Norrbotten.

– Jag hade en del civila jobb efter studenten. Jag är uppvuxen i en familj där min pappa var soldat, jag var nog influerad av det när jag sökte GMU, säger Olivia Bengtsson, som nu går vidare med att utbilda sig till sjukvårdare.

– Jag trivs jättebra på flottiljen. Vi vet att vi får fortsätta eftersom försvaret behöver personal, säger hon.

Hon och Mattias Johansson tyckte att Piteå kommuns information var bra.

– Men vi vill helst arbeta inom försvarsmakten. Vi är bombsäkra på att vi vill vara kvar, säger Olivia Bengtsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om