Amerikanskinspirerad mat och nya ölsorter från USA – älskar du det stora landet i väst bör du göra ett besök på The Bishops Arms i Luleå mellan 3-9 juli.
På menyn går det exempelvis att hitta amerikanska hamburgare med pepper jack ost och barbequesås, och för den mer hungrige en 500 grams entrecote.
– 500 gram är jäkligt mycket. Men allt är mycket i Amerika't. Sedan blir det fokus på amerikansk öl, berättar barchefen Henrik Sandberg.
Hur bra är jänkarna på öl?– De är jäkligt bra. USA, Danmark och Sverige ligger i framkant när det gäller öl. Amerikansk öl i dag är långt ifrån de gamla traditionella sorterna som Budweiser och Coors. Nu växer craft ölen och de små bryggerierna växer så det är galet i USA. När de väl gör något är de superduktiga på det de gör.
Henrik Sandberg kom nyligen hem från Berlin där han besökte ölbryggeriet Stone som ursprungligen kommer från San Diego.
– San Diego och Colorado är nästan centrum för amerikansk craft öl. Men problemet med amerikansk öl är att det tar så lång tid att frakta det till Europa. Därför har de byggt ett bryggeri utanför Berlin så att de ska kunna frakta ölen snabbare och hålla sig färskare, berättar han.
Vad har ni annars på gång i sommar?– Nu har pridehelgen precis varit och vi är ju som i epicentrum där. Det är alltid jättemycket folk hos oss den helgen, vilket är roligt. Sedan tror jag att det spillde över lite grann från incidenten som var hos oss för någon månad sedan.
Han syftar på homofobattacken mot de två lesbiska kvinnorna på Bishop Arms som inträffade tidigare under våren.
– De drog ihop ett gäng efter det och ville reclaima puben så att säga.
Har ni märkt av någon attitydförändring till det bättre hos gästerna efter det som inträffade?– Ja kanske. Jag har inte tänkt på det, men vi har alltid jobbat för att puben ska vara till för alla. Vi har aldrig dömt någon eller gjort skillnad på folk och folk.