Hotade att bränna ner polisens hus

När polisen omhändertog en tonårspojke så reagerade han kraftigt. I polisbilen lovade han bland annat att bränna ner en av polisernas hus.

Tonårspojken hotade att bränna ner polisens hus. Nu döms han för bland annat hot mot tjänsteman. (Arkivbild)

Tonårspojken hotade att bränna ner polisens hus. Nu döms han för bland annat hot mot tjänsteman. (Arkivbild)

Foto: Kenny Johansson

Luleå kommun2019-10-25 21:00

Den var den 2 augusti som tonårspojken avvisades från en musikfestival i Luleå. När han försökte ta sig in igen så greps han av polisen. Något som gjorde honom mycket upprörd och arg. Han lyckades googla fram den ena polisens adress och hotade att bränna ner huset. Han hävdade också att han hade ett automatvapen som han skulle börja döda poliser med.

Pojken var, som sagt, mycket upprörd och han lugnade sig inte ens när polispatrullen skulle överlämna honom till mamman. I det läget valde patrullen att ta honom till polisstationen, men han spjärnade han emot med armar och ben för att hindra polisen att omhänderta honom.

Pojken erkänner hot mot tjänstemän, men säger att det berodde på att var arg för att han blev gripen utan anledning och dessutom fick en panikattack. Däremot förnekar han våldsamt motstånd och hävdar att det var han som blev misshandlad av polisen.
Tingsrätten dömer honom för båda brotten och dessutom för ringa narkotikabrott enär han var påverkad av cannabis.

Vid två andra tillfällen har han också varit påverkad av cannabis i sommar och vid ett av tillfällena hade han på sig en så kallad butterflykniv. Således döms han för ytterligare två fall av ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.
Det framgår av utredningen att pojken har mått psykiskt dåligt och drabbats av panikångestattacker. Något som gjort att han varit borta från skolan under längre tid.
Han döms till fortsatt ungdomsvård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!