Behöver inte betala parkeringsböterna

Sune Karlsson fick till slut rätt i parkeringsfrågan vid Luleå airport. "Jag blir förbannad och ger mig inte", säger han.

Sune Karlsson gav sig inte i parkeringsfrågan – och fick rätt. (Arkivbild)

Sune Karlsson gav sig inte i parkeringsfrågan – och fick rätt. (Arkivbild)

Foto: Torbjörn Carlsson

Luleå kommun2019-12-03 12:42

Som Piteå-Tidningen tidigare har skrivit, fick Sune Karlsson från Piteå parkeringsböter vid Luleå airport när han skulle parkera vid korttidsparkeringen. Han skulle hämta sin sambo som kom med flyget och när han skulle betala var automaten ur funktion. När de sedan återkom till bilen satt en gul böteslapp på 450 kronor på vindrutan.

Han kontaktade Svedavia som i sin tur rådde honom att kontakta Aimo park som sköter kontrollerna på parkeringen. När Piteå-Tidningen tidigare pratade med Sune Karlsson var han upprörd över att han inte hade fått någon återkoppling.

I efterhand har han även fått veta att det fanns ännu en automat och i mörkret såg han inte att det var möjligt att använda sms via app.

– Om det är står "ur funktion" så tolkar man väl det så. Det är inte pengarna, utan principen, sade han.

Nu har emellertid vinden vänt för Sune Karlsson. Efter en hel del kontakt och krångel med Aimo park, både telefonledes och via mejl, har han på tisdagen fått ett mejl om att han slipper betala parkeringsböterna, de är avskrivna.

– Jag argumenterade med en dam, men vi kom ingen vart. Jag jobbade i Uppsala och erbjöd mig till och med att komma upp på deras kontor och förklara, men det ville hon inte.

Han tycker att det är märkligt att den som skrev p-böterna inte hade fått meddelande om att automaten var trasig.

– Det är ju en affärsidé att det ska vara svårt. Alla orkar inte strida, men jag blir förbannad och ger mig inte, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!