"Oldsberg var en fantastisk publikkommentator"

Den bortgångne tv- och radioprofilen Ingvar Oldsberg var den första kända gästen vid den stora lokala folkfesten Lillpite Superstar. "Han kunde verkligen göra saker roliga", säger Thomas Hultberg som jobbade i arrangörsstaben.

Lillpite Superstararrangören Thomas Hultberg minns Ingvar Oldsberg med glädje. "Han var lättsam med glimten i ögat", säger han.

Lillpite Superstararrangören Thomas Hultberg minns Ingvar Oldsberg med glädje. "Han var lättsam med glimten i ögat", säger han.

Foto: Montage

Lillpite2022-02-10 20:36

Superstargalan var en årlig sommartradition med början 1988 och fram till millennieskiftet.

Otaliga sportkändisar valde att tacka ja till en sommarhelg i Lillpite för att delta i denna galna tillställning där man skulle tävla i grenar som bestod i allt från att köra lådbil, bygga mjölkpaketspyramider till att utöva säckhoppning. Förutom detta var stjärnorna med i mängder av vattenlekar som gjorde att ingen kom undan äventyret utan bli dyblöt.

Arrangör för galan var Lillpite IF. Klubbens styrelsemedlem Thomas Hultberg var under alla år tillställningens främsta idéspruta och primus motor. Han minns mycket väl hur det gick till när Ingvar Oldsberg kom med i bilden.

– När vi fick idén till att dra igång den första galan 1988 så var tanken att den skulle vara på lokal nivå. Men när nån sa att det kanske skulle var bra med en känd speaker så fick jag tips om Ingvar. Så jag ringde honom och han sa direkt "jajjamän, jag kommer". Han fick också med sig tyngdlyftaren Hoa-Hoa Dahlgren, säger Thomas Hultberg.

Ingvar Oldsberg kom sedan att vara med som kommentator i två år, en fantastisk sådan, enligt Hultberg.

– Han kunde verkligen göra saker roliga och han är ju känd för att ha munläder. Han småkäftades med stjärnorna och fick publiken att må bra.

Stövelkastning var en av grenarna. Thomas Hultberg berättar att Oldsberg gärna ville skoja om att längdskidåkarna var sämst.

– Larry Poromaa skulle kasta men stöveln for mest i sidled. "Det var det sämsta jag sett, det var till och med sämre än första kastet" skojade Ingvar Oldsberg.

– Han var väldigt omtyckt. Ingen slår honom när det gäller att vara rapp i munnen, säger Thomas Hultberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!