Bygger ut affären efter friskolebeslutet

När Ica-handlaren Lars Olofsson i Lillpite läste i PT om att det blir friskola i Lillpite beslöt han bygga ut butiken för en halv miljon kronor.

Lars Johansson har drivit butiken i Lillpite sedan 1975 och nu satsar han vidare i ny större affär.

Lars Johansson har drivit butiken i Lillpite sedan 1975 och nu satsar han vidare i ny större affär.

Foto: Gunnar Westergren

LILLPITE2014-09-02 18:01

– En skola betyder mycket för en by. Det betyder att barnfamiljer vill bo här och det ger Lillpite en framtid, säger Lars Olofsson, när PT hittar honom spikande på det nybygge som beräknas bli klart i november.

Butiken har drivits av familjen Olofsson sedan 1943. Lars Olofsson tog över 1975. Fyra år senare flyttades butiken till nuvarande lokal där han och delägaren, systersonen Johannes Olofsson nu bygger ut för andra gången.

– Jag läste i PT att det blir friskola. Då beslöt jag bygga ut. Då vågar man satsa, säger Lars Olofsson, som utökar den 365 kvadratmeter stora butiken med 65 kvadratmeter. När utbyggnaden är klar får kunderna en mer tillgänglig och handikappvänlig entré och det blir en del ommöbleringar.

Byggkostnaden är beräknad till drygt en halv miljon kronor. Ica-butiken i Lillpite omsätter cirka tio miljoner kronor per år med fem anställda.

Lars Olofsson pekar på att under åren har han försökt utveckla affären till en ren lanthandel.

– En riktig Ica-handlare ska kunna fixa en punktering, säger handlaren, som svarar på frågan om Lillpiteborna är köptrogna?

– Jo det är de. Det är bra sammanhållning i byn. Vi är bra på att försvara oss mot yttre fiender.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om