Kött och fisk handlas lokalt på Lemon Tree

Restaurangen serverar ett stort antal lunchportioner varje dag, men har även a la carte på kvällar och helger.

Lemon Tree. Serverar ett stort antal lunchportioner varje dag på Sundsgatan, men har även a la carte på kvällar och helger.

Lemon Tree. Serverar ett stort antal lunchportioner varje dag på Sundsgatan, men har även a la carte på kvällar och helger.

Foto: Frida Heikki

Lemon Tree, Sundsgatan2017-12-28 20:00

Ägare och kökschef är Tony Martin, med lång erfarenhet från resturangbranschen innan han startade eget. Kunskap han tagit med sig och förstås utnyttjar.

– Vi handlar allt kött och vilt, all fisk och – ja, det mesta, från Boden Kött och vilt, berättar han.

Det ligger ju inte på orten, men handlar ändå om närproducerade varor från länet, konstaterar han.

– Men råvarorna till Kinamaten tar vi från en särskild grossist i Göteborg, Dragon Port, och då kan jag inte svara för exakt var det kommer ifrån.

När det gäller mejerivarorna, är åtgången så liten att man helt enkelt kilar iväg och handlar i butik när det behövs, berättar Martin.

– Vi brukar gå på Coop.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om