Efterlyst tar upp försvinnande

Polisen tar nu hjälp av tv-programmet Efterlyst för att komma vidare i fallet med försvunne Joakim Ettefjord.

Den 28 juni anmäldes Joakim Ettefjord försvunnen. Hans bil hittades i närheten av Långträsk. (arkivbild)

Den 28 juni anmäldes Joakim Ettefjord försvunnen. Hans bil hittades i närheten av Långträsk. (arkivbild)

Foto: Privat

Långträsk2019-10-03 11:10

Fredagen den 28 juni anmäldes 30-årige småbarnspappan Joakim Ettefjord försvunnen till polisen av anhöriga. Hans bil hade då hittats vid Arvidsjaurvägen i närheten av Långträsk. Ett stort sökpådrag sattes igång och FIKK (frivilliga insatser vid kris och katastrof) och Missing people deltog vid sökinsatser vid ett flertal tillfällen, de flesta i trakterna kring Långträsk, men även i Roknäsområdet.

En del fynd gjordes som man trodde hängde samman med försvinnandet. Bland annat hittades en sko i rätt storlek, ett par hörlurar och en medicinkarta som man tror kan ha tillhört den försvunne.

Frivilliga gick skallgång på olika platser som polisen bedömt som intressanta. Även drönare användes för att söka av särskilt oländiga områden.

Nu har det gått mer än tre månader och Joakim Ettefjord har fortfarande inte hittats. Ikväll tas fallet upp i Efterlyst. Där pratar Joakim Ettefjords sambo Moa Gutesjö och hans syster Sandra Ettefjord om sin förtvivlan över att Joakim inte hittats.

Försvinnandet utreds nu som misstänkt människorov. Förundersökningsledare Per-Anders Heikkilä  säger i inslaget att Ettefjord umgåtts i missbrukarkretsar och att det kan ha funnits personer där som velat honom illa men att polisen inte har något motiv att utreda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!