Först till kvarn i Laisvall i höst

Blir det huggsexa om gamla Laisdalen hotell i höst? Vd:n för Star lake holding AB, Anders Vidhav, som förvärvat fastigheten och har stora renoveringsplaner, säger att det är först till kvarn som gäller.

Fyrstjärnigt. Enligt Anders Vidhav ska hotellet få sig ett rejält ansiktslyft, men riktigt allt vill han inte avslöja i förväg: "Det får bli en överraskning vid invigningen."

Fyrstjärnigt. Enligt Anders Vidhav ska hotellet få sig ett rejält ansiktslyft, men riktigt allt vill han inte avslöja i förväg: "Det får bli en överraskning vid invigningen."

Foto: Sofie Abrahamsson

LAISVALL2017-01-23 17:55

I tider som dessa, när biltestare får söka sig boende på annan ort för att det är knökfullt i Arjeplog, hade nog 50 extra dubbelrum av fyrstjärnig klass inte ens fyra mil från Arjeplogs tätort varit välkomna. Nu hann inte Star lake holding påbörja någon renovering av det gamla hotellet i vinter, men inför nästa säsong tänker man vara invigda och stå med dörrarna öppna.

– Vi projekterar allt vi hinner med renoveringen och håller som bäst på med att bestämma hur interiören ska utformas. Tyvärr fanns ingen sportslig chans att hinna bli färdiga redan i vinter, säger Vidhav.

Tanken är att hotellet ska hållas igång på helårsbasis, och man har inte låst sig vid några kunder. Ännu.

– Vi sa ju redan vid projekteringen av hotellet som var tilltänkt på Öberget att det fanns ett behov av mer boende i Arjeplog, men fick då avslag på etableringsstöd från Tillväxtverket. De ansåg att det skulle snedvrida konkurrensen när marknaden var mättad. Med facit i hand kan nog många hålla med om att det visst behövs fler rum i kommunen. Vi har inte låst oss till några specifika kunder, utan tänker att den som är först till kvarnen får först mala.

Vidhav ser positivt på satsningen.

– Det har tillkommit såväl event som biltestare sedan dess, och den befintliga testverksamheten har expanderat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om