Uppfräschad idyll för både bad och mete

Byaföreningen har bekostat en rejäl ansiktslyftning på Korsträsks badplats i sommar. - Det blev mycket finare när de röjde bort slyn och breddade stranden, konstaterar Älvsbybon Lotta Häggström, som för tredje dagen i rad är på plats med sina barn.

En fikapaus måste man unna sig. Lotta Häggström, till höger, bjuder från vänster Anton Häggström, Alexander Berglund och Hanna Häggström på medhavd dryck och kex.

En fikapaus måste man unna sig. Lotta Häggström, till höger, bjuder från vänster Anton Häggström, Alexander Berglund och Hanna Häggström på medhavd dryck och kex.

Foto: Britt Lindgren Blom

KORSTRÄSK 2012-07-26 06:00

Upprustningen av badplatsen i Korsträsk uppskattas av alla åldrar, inte minst den nyanlagda volleybollbanan med nät. Det gamla fallfärdiga utedasset har renoverats och är användbart igen.

- Tidigare i veckan har det varit mycket folk på stranden. I dag verkar molnen ha skrämt bort besökarna, men det är faktiskt varmare i luften och mer vindstilla nu än dagarna då det var sol, säger Lotta Häggström.

- Tack vare att slyn är bortröjd har det blivit betydligt mindre flyginsekter på badplatsen. Det är långgrunt och bra botten här.

Metar abborre
Nioåriga bästisarna Anton Häggström och Alexander Berglund, Korsträsk, kombinerar badandet med att meta abborre vid vassdungen. Häromdagen lyckades grabbarna få upp två stycken som var tillräckligt stora för att få följa med hem och hamna i fiskröken. En och annan liten mört blir det förstås också. Spela roll, huvudsaken att det nappar!

När Hanna Häggström, sex år, bestämmer sig för att ta ett nytt dopp lägger storebror Anton och Alexander undan metspöna och gör henne sällskap.

Trivsam plats
Skratt och skrik och vattenstänk, precis som det ska vara en varm julidag.

- Nu ska jag dyka! ropar Alexander och försvinner under vattnet för en sekund.

Vid sidan om badplatsen ligger bybornas båtar prydligt förtöjda på rad. Hela området är öppet och trivsamt.

Lotta Häggström och hennes unga följeslagare har brett ut sina filtar på gräset nära sandstranden.

- Vi trivs jättebra i Korsträsk, säger hon och plockar fram saft och kex till barnen, som sveper in sig i sköna handdukar efter ännu en rolig stund i vattnet.

FAKTA Korsträsk

Namn: Korsträsk.

Plats: Drygt åtta kilometer från centrala Älvsbyn längs väg 94 mot Arvidsjaur.

Vattenkvalitet: Okänd. Ingen provtagning har utförts i sommar.

Service: Utedass, grillplats, volleybollbana.

Hundbad tillåts: Nej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om