Övervakade av både polis på marken och i luften anlände i går ministrarna med buss till Hotell Riksgränsen där mötet ska hållas.
Ett skäl till att mötet äger rum i Riksgränsen är avskildheten.
- Det är bra att kunna visa upp det här, att vi kommer så långt norrut där klimateffekterna faktiskt syns, säger
Andreas Carlgren.
Växthusgaser
En central klimatfråga på mötesagendan är hur länderna ska minska sina utsläpp av växthusgaser. Och vilka åtaganden industriländerna ska ta i klimatfrågan.Eftersom Kyotoprotokollet löper ut 2012 så måste nya ramar för ett globalt klimatavtal tas fram. Miljöministern Andreas Carlgren hoppas att både USA och Australien vill skriva under ett sådant avtal, två länder som valde att stå utanför
Kyotoprotokollet.
- Allt tyder på att USA är beredda att delta i det här, säger Andreas Carlgren.
Konferensen kommer hållas bakom stängda dörrar. Inget protokoll kommer att föras och inga formella beslut kommer att tas.
I och med att dialogen är informell hoppas Andreas Carlgren att den blir öppnare.
Små träd här
Vid 16-tiden på måndagen hölls en presskonferens på Cafe Lappis i Riksgränsen där miljöministern, Yvo Do Boer, generalsekreterare för FN:s klimatkonvention och MrRajendra K Pachauri, klimatpanelens ordförande medverkade.
FN:s representanter ska under mötet delta med sin expertis om klimatfrågor till miljöministrarna. På presskonferensen klargjorde de att forskning visar att människan är ansvarig för klimatförändringarna och att det nu är upp till politikerna i varje land att ta sitt ansvar i frågan.
Efter bussresan fann Yvo Do Boer landskapet runt Riksgränsen fascinerande.
- Jag kommer från 30 graders värme i Holland till det här, det är stor skillnad. Och så är träden så små här, säger han.
Vad anser du är mest akut när det gäller klimatet?
- Först av allt så måste vi lära oss att tänka på klimatet i varje nytt beslut som vi tar, inför varje ny investering måste det tas med i beräkningen, säger Yvo Do Boer.