Miljöföretag etablerar ny anläggning i Kiruna

Miljöföretaget Ragn-Sells vill etablera en ny anläggning i Kiruna för materialåtervinning av bland annat planglas och gips. Mark har förvärvats från Kiruna kommun om 1,7 hektar.

Elias Engström, regionchef, och Anders Dahlström, sektionschef för Ragn-Sells.

Elias Engström, regionchef, och Anders Dahlström, sektionschef för Ragn-Sells.

Foto: Ragn-Sells

Kiruna2022-12-22 12:37

– Om vi menar allvar med att skapa ett hållbart samhälle måste vi använda de råvaror vi redan har, om och om igen. Att då kunna förankra oss på den lokala marknaden och kunna erbjuda våra kunder en ökad grad av materialåtervinning känns extra glädjande, säger Elias Engström, regionchef för Ragn-Sells.

Den nya anläggningen är en så kallad IFA-anläggning (icke-farligt avfall) med stort fokus på bland annat planglas och gips för materialåtervinning. Den kommer att ge möjlighet till inte bara omlastning utan även behandling av olika materialflöden. Det skriver Ragn-Sells i ett pressmeddelande.

– Anläggningens läge har goda förbindelser och möjliggör transporter med både bil och tåg, vilket gör att ännu mer avfall kan materialåtervinnas istället för att läggas på deponi, säger Anders Dahlström, sektionschef på Ragn-Sells.

Nu väntar en tid med ansökningar av tillstånd och projektering. Målet är att kunna ta emot material redan sommaren 2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!