Advokat betalar för nya fakta

Kaj Linna företräds numera av advokat Thomas Magnusson i Kalmar. Hans firma betalar ex-poliserna för nya uppgifter man kan söka resning på. ”Jag förbereder en resningsansökan nu”, säger Magnusson.

KALMAR2014-01-23 06:00

Thomas Magnusson åtog sig att representera Kaj Linna i ett läge då han precis för tredje gången nekats resning i Högsta domstolen. Detta för att han fann omständigheterna i rättsmålet ”oerhört intressanta”, som han säger själv.

Linna är dömd mot sitt nekande, helt utan teknisk bevisning, utpekad av en person som enligt försvaret bevisligen ljugit i rätten.

Chanstagning

Och det här är omständigheter som intresserar och upprör många, inte minst advokat Magnusson.

– Jag har lagt ut runt 70 000 kronor på det här. Det är en chanstagning, om Kaj Linna beviljas resning kan jag få tillbaka pengarna, annars inte. Det här fallet är så speciellt att jag tror varje advokat hade gjort samma sak, säger han i en kommentar i Dagens Nyheter.

När PT når honom, säger han att en resningsansökan är på gång:

– Men jag kan inte säga exakt när, konstaterar han. Jag är beroende av vad Peter Karlsson och Jan Olsson kommer fram till och presenterar för mig, men en ansökan förbereds och kommer nån gång under året, kanske redan nu i vår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om