1966 stod den första skidliften redo i Kåbdalis. Åtta år senare öppnade husvagnsparkeringen och sedan dess har den dubblerats flera gånger om.
Från första vinterns fyra ekipage till dagens trehundra är skillnaden stor.
Med tiden har fyra servicehus vuxit fram, samtidigt som allt fler husvagnar också har utökats med en tillhörande förgård.
Norrfjärdenborna Malin Andersson och Erik Karlsson är inne på sin andra campingsäsong.
– Förra året hade vi fått plats på campingen på skolan en bit bort. Då lånade vi svärföräldrarnas husvagn för att testa om vi skulle gilla det och efter bara någon helg visste vi att det här var något vi ville fortsätta med, säger Erik.
.
I vanliga fall fyller familjen bilen med utekläder och mat nästan varje helg för att styra kosan mot husvagnen. Men de senaste veckorna har Kåbdalislivet haft paus. Familjen har nämligen väntat på att fyraårige Lucas lillebror skulle komma till världen.
Bara några dagar gammal har lillebror redan testat på campinglivet.
– Vi har verkligen längtat hit och eftersom Erik kunde ta ut sina pappadagar under sportlovet kan vi vara här drygt en vecka, säger Malin.
.
Solen bjuder på glatt väder och vårvinterkänslorna är studsar mellan husvagnsrutorna.
I somras köpte familjen en egen husvagn, som de vid säsongspremiären drog upp till den nya platsen nära ett av servicehusen.
– Vi köpte förgården av den som hade platsen innan oss. Vi gillar att taket går över husvagnen också. Det blir som en vinterförvaring och är skonsamt mot vagnen att man inte behöver skotta av taket. Dessutom är det bra att vi får ett litet loft, extra sovplatser och mer förvaring med förgården, säger Erik.
.
Vad är det ni gillar med att vara här?
– Hemma håller man alltid på med något, men här finns inga måsten. Vi är ute från morgon till kväll, barnen leker med varandra och vi umgås, kör skoter och lagar maten över öppen eld, säger Malin.
– När man ska ha gäster hemma så städar och fixar man. Här kan man släppa allt sådant, man umgås i myskläder och äter enkel mat. Dessutom behöver man inte planera, utan ses utomhus helt enkelt, säger Erik, som också tycker det blir mindre tid till både telefon och tv-tittande under Kåbdalis-dagarna.
.
Lucas tar fram en Pippi Långstrump-resväska med leksaker. Inför varje resa till husvagnen packar han själv de leksaker han vill ha med i sin mammas gamla resväska.
Han visar upp en lastbil med ena handen och pekar ut var hans vänner bor med andra. Lekkompisarna bor i husvagnarna intill. Och på baksidan har pistmaskinföraren varit snäll och fixat en alldeles egen pulkabacke till Lucas och hans kompisar.
– Kåbdalis brukar kallas Lilla Piteå och jag förstår varför. Det är mycket barnfamiljer här och hela campingen känns väldigt levande, det är mycket roliga aktiviteter för olika åldrar också. Att vara här känns lite som att vara i ett villakvarter i miniformat, säger Malin.
– Men samtidig är det lugnt och tryggt här. Det är inte mycket festande, i alla fall inte där vi bor. Barnen kan leka ute hela tiden och de äldre håller koll på de yngre, säger Erik.
.
Från höstsäsongens början i september till vårsäsongens slut i början av maj passar familjen på att fira alla högtider som går i Kåbdalis.
– På nyår har vi delat upp firandet i tre delar. Då äter vi förrätt i en husvagn, varmrätt i en och efterrätt i en. På så sätt behöver ingen ta all disk. På påsken är det varmare och då ses man helt enkelt utomhus, säger Erik.
.
Vilken är den bästa tiden här?
– Det är nog påsken, säger Erik.
– Men hösten är också fin. Det är mysigt att sitta ute och elda när det är mörkt ute, inflikar Malin.
.
Innan de kör de dryga tolv milen från Norrfjärden till sitt boende på hjul planerar Malin och Erik maten för de lediga dagarna.
– Vi skriver en lista på vad vi ska äta och förlagar det som går. Vi äter nästan aldrig på någon av restaurangerna, men ibland använder vi servicehuset. Man får tänka till lite, eftersom vi har en liten kyl och bara ett frysfack, säger Malin.
– Vi grillar mycket. Och blir något slut så finns det ju affär i byn, de har jättegott hembakt fika också, säger Erik.
Som småbarnsföräldrar uppskattar de att körtiden inte är alltför lång.
– Vi brukar åka hemåt efter lunchen på söndagar. Då är man hemma innan middagen och har ändå känslan av att man haft en lång helg i Kåbdalis, säger Erik.
.
I maj ska familjen dra ner husvagnen till Piteå, för att åka på semester med den i sommar.
Men till hösten återvänder de till den lilla skid- och skoterorten i Lappland.
Det finns planer på att ytterligare utöka antalet husvagnsplatser, men inget är på gång inom den närmaste tiden. I dagsläget köar ungefär tvåhundra personer för en husvagnsplats.
– Förhoppningsvis kommer det ännu fler kompisar hit. Vi känner flera som väntar på att få en plats, säger Malin och bäddar ner en ännu namnlös lillebror i barnvagnen.
Det är dags att gå ut i solen.