Jokkmokks korv uppköpta

Norrlands ledande charkproducent, Nyhléns Hugosons, har köpt upp prisbelönta Jokkmokks Korv, men fabriken fortsätter som tidigare i Jokkmokk.

Magnus Kvickström, Jokkmokks Korv, har sålt företaget till Nyhléns Hugosons. Han och övrig personal blir kvar i fabriken i Jokkmokk. (Arkivbild)

Magnus Kvickström, Jokkmokks Korv, har sålt företaget till Nyhléns Hugosons. Han och övrig personal blir kvar i fabriken i Jokkmokk. (Arkivbild)

Foto: David Björkén/Norrbottens media

Jokkmokk2019-01-11 13:27

Enligt parterna har affären kommit till stånd i syfte att skapa långsiktiga förutsättningar för en ökad produktion och utveckling av verksamheten i Jokkmokk.

– Vi är glada över att kunna meddela att vi har kommit överens om en försäljning av företaget till Nyhléns Hugosons. För oss var det mycket viktigt att hitta en ny norrländsk ägare som verkar långsiktigt för en fortsatt utveckling av företaget och verksamheten i Jokkmokk. Affären säkerställer också framtida arbetstillfällen på orten för våra medarbetare och tidigare ägarfamiljen, säger Magnus Kvickström, vd för Jokkmokks Korv.

Ägaren Magnus Kvickström stannar kvar som plats- och produktionschef. Tillsammans med övriga i familjen Kvickström och medarbetare ska de driva varumärket Jokkmokks Korv vidare, men nu alltså under en ny ägare.

Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons, är glad att affären är klar.

– Jokkmokks Korv är ett mycket starkt varumärke och ett välskött företag med anor. Vi ser en fortsatt potential att utveckla företaget och därmed öka produktionen av kött- och charkprodukter i Jokkmokk.

Jokkmokks Korv grundades 1945, omsätter cirka 60 miljoner och har cirka 15 anställda i fabriken i Jokkmokk. Nu går verksamheten upp i en betydligt större aktör. Nyhléns Hugosons är Norrlands ledande matproducent.

–  Vi satsar på att utveckla och sprida det norrländska mathantverket, säger Magnus Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om