Det har nu gått drygt fyra månader sedan Björn Lindgren och Eric Bergström tog över.
– Vilket ställe det här är egentligen, det är en unik natur och det är naturen som ska vara i fokus. Den här anläggningen är egentligen bara till för att underlätta för de som vill vistas här, säger Björn Lindgren.
Inledningsvis har tid och pengar lagts på tråkigheter såsom att uppgradera anläggningens infrastruktur och piffa upp ytskiktet. Men just idag händer något som både de nya ägarna och en del campare sett fram emot – en leverans med 250 kilo planteringsfisk anländer.
– Vi vill satsa ännu mer på fisket och se till att det blir en ännu större dragningskraft för att folk ska vilja komma hit. Vi skulle vilja få mer ruljans på dagsbesökare och "quick-stops", det vill säga någon som stannar en eller två nätter, säger Eric Bergström.
Kronogård ligger på gränsen till ett fjällskogsnaturreservat med samma namn och här finns över 100 sjöar som bildats av stora isblock som efterlämnats av istiden.
Ursprunget till själva anläggningen är ett hem till en av domänverkets kronojägare, en slags skogvaktare för området, som levde här för över 100 år sedan.
Under början av 60-talet var kronotorpet övergivet och platsen blev raketuppskjutningsplats för en ganska kortvarig svensk satsning på rymdforskning. 1967 blev det ett fritidsområde som det är än idag.
Regnbågsöringarna lyfts håv efter håv upp ur fisktanken och släpps ner i Abborrträsket. Bland åskådarna står Sten Nilsson som faktiskt är helt bofast i sin husvagn här på anläggningen.
– Jag kom hit för första gången strax efter att den sista raketen hade slagit ner, och de senaste 40 åren har jag bott här. Det är lugnet jag uppskattar mest så högtider och storhelger än enda gångerna jag åker härifrån, då blir et så mycket folk, säger han.
Även om Sten Nilsson är den enda bofasta på Kronogård så är det många som återkommer år efter år på campingen. Totalt finns sju små stugor utöver kronotorpet, och 80 husvagnsplatser. Många har påkostade förgårdar i trä till husvagnarna, så kallade spiketält.
Ägaren Björn Lindgren ser de alla återvändarna som hjärtat till Kronogård.
– Jag har själv kommit hit nästan hela livet och det är så många man känner igen. Det är trevligt att träffa alla och det finns många minnen från förr i tiden. Det är en anrik anläggning och vi vill hålla den vid liv med samma känsla, säger han.