Det är oftast på kvällarna när barnen sover som kastruller, pryttlar och tillbehör plockas fram i köket i villan i Jävre.
– För mig är det egentid. Att bara få vara i min värld och göra glassarna, säger Rebecka Hellgren Bákttie.
– Det är roligt helt enkelt, att få vara med och göra något som är gott och få dela med sig av det. Det är en sysselsättning utöver att vara mamma, man får göra något mer. Att vara mamma är ju absolut tillräckligt, men det är skönt att få koppla bort mammahjärnan lite.
Det hela startade alltså hemma i köket med hjälp av recept på internet.
– Jag tycker om god mat och goda desserter, det är jättefestligt. Och så jag lärde mig göra god pinnglass, och då insåg jag att den här typen av glass inte finns i Sverige och absolut inte här i Norrbotten.
Och där väcktes tanken på att det skulle gå att sälja glassen.
– Det blev att jag satsade på en gång, säger Rebecka Hellgren Bákttie.
I trädgården hänger en färgglad hängmatta från Colombia, en resa där Rebecka bland annat fick uppleva den färgstarka sydamerikanska kulturen. Och det finns en koppling mellan resan och glassverksamheten. Egentligen är det faktiskt paletas som tillverkas, fruktbaserade glassar med inspiration från det sydamerikanska sättet att göra glass. "Paletas" är spanska för pinne eller spatel, eller pinnglass, och Rebecka Hellgren Bákttie kallar sina skapelser fruktglassar.
– De är mer kompakta och rejäla, de smälter inte lika lätt i solen och man kan tugga på dem lite mer. De är riktigt härliga! Fruktglassarna är mer slushiga än vanliga isglassar och de mjölkbaserade är mer krämiga, förklarar hon.
Rebecka Hellgren Bákttie vill att hennes glassar ska ha lokal prägel och naturliga ingredienser från närområdet, för att stärka bygden och samarbeten här. Så det sydamerikanska blandas med norrländska smaker som lingonkola och glaciärhjortron.
– Jag tillför inga tillsatser till glassarna, det är bara när jag använder kondenserad mjölk, då den redan har tillsatser, annars är de helt naturliga, förklarar hon. De är veganska och det finns bra mjölkfria alternativ.
Glasstillverkaren har ett litet lager hemma, men tillverkar mycket på beställning. Som mest har hon just nu kapacitet för att producera 160 glassar på två dagar. Hon är fortfarande föräldraledig, men sjuksköterska till vardags. Dessutom har hon bakgrund inom restaurang- och cafébranschen, så rutiner och noggrannheten har hon med sig.
– Det som är så bra är att man som privatperson kan testa på att göra något småskaligt i sitt egna hem, så länge man uppfyller vissa krav, berättar hon.
Företaget drivs tillsammans med maken Lukas Hellgren Bákttie, han sköter pappersarbetet och hon står för tillverkningen.
– Vi gör det tillsammans, han stöttar mig till 100%, han gör så att det här ens är möjligt. Han leker med barnen och jag vet att dom har fin kvalitetstid med sin pappa medan jag gör glass, om jag inte gör den medan de sover då.
I framtiden hoppas Rebecka Hellgren Bákttie att verksamheten kan växa och på något sätt få ge tillbaka till samhället genom företaget.
– Kanske anställa någon som kan få utlopp för sin kreativitet, kanske stötta unga, föreningsliv. Jag hoppas att genom företaget få göra det bättre för någon. Det vore helt fantastisk, men vi måste bli lite större först.