Företaget hon driver heter Kafa Inred, där Kafa förstås kommer från ingångsbokstäverna i hennes namn. Karolina Fahlman är i grunden utbildad bilsadelmakare – och en mycket duktig sådan.
Utbildningen gjorde hon i Tärnsjö utanför Uppsala, intill Tärnsjö ånggarveri varifrån hon i dag köper det barkgarvade läder som hon syr sina produkter av.
Redan under utbildningen valde hon att göra sitt mästarprov, en inredning till en Horch Limousine, vilket tog ungefär 300 timmar. Men för att få mästarbrevet måste man också ha arbetat sex år eller 10 000 timmar, så först 2017 fick ta emot titeln under en högtidlig ceremoni i Blå hallen i Stockholms stadshus.
Karolina har jobbat som bilsadelmakare sedan 2006 och haft gott om jobb, de första sex åren i en egen verkstad i Skellefteå men så mötte hon kärleken och flytten gick till Jävre.
Här har hon vidareutvecklat verksamheten och låtit Kafa Inred blomstra. Nu finns företaget med försäljning av skinnprodukter och inredningsdetaljer, både på internet och med butik och showroom i det kreativa hamnområdet i Jävre.
– Jag har hela tiden haft ögonen på det här fina huset och ifjol fick vi möjlighet att köpa stugan, som tidigare legat helt dold i sly och skog här ovanför hamnen och fyren, berättar hon.
Hela sommaren och hösten gick åt till att röja sly, städa och renovera och sakta men säkert växte Fyrtorpet fram.
Alla möbler som fanns i 1920-talshuset följde med och används nu i det showroom som Karolina Fahlman byggt upp. Hela bottenvåningen rymmer nu hennes egna skinnalster – väskor, förkläden, brickor och en del barngrejer, till exempel speldosan Kaninen – men också inredningsdetaljer, lampor och porslin.
– Lamporna är faktiskt närproducerade de också, jag köper dem och eldvindskydden av en granne som också driver företag. Hon gör lamporna i mässing- och zinkplåt och det är som med skinnsakerna, de blir bara vackrare med åren och håller "hur länge som helst".
Övervåningen i Fyrtorpet är än så länge mer av ett förråd, men ska så småningom innehålla antikviteter och en del linnekläder. Här har man en fantastisk utsikt över hamnområdet, ställplatsen, fyren och Bea's rökeri och hamnkafé genom de vackra, gamla fönstren.
Det är en kreativ miljö och by som Karolina trivs i. Det var också hennes egen kreativitet som gjorde att hon valde ett hantverksyrke.