Renée Voltaire har skapat sin egen matfilosofi

Renée Voltaire driver ett företag där hennes egenutvecklade matfilosofi ligger som grund. Kokböcker, kurser och en webshop - allt bygger på levande föda, makrobiotik, ekologi och ayurveda.

Sötsak i laktritsform.

Sötsak i laktritsform.

Foto:

Inspiration2009-07-04 06:00
Renée Voltaires devis är att maten som vi äter ska ge oss hälsa och inte ta den från oss. Hon har skapat en egen matfilosofi som bygger på egna erfarenheter och går ut på att vi ska äta för att hålla oss friska.
- Jag älskar mat som är nyttig, vacker och rolig att laga. Jag väljer mina råvaror med omsorg efter säsong, skriver hon på sin hemsida.
Andalusien
På hemsidan finns recept, information och en webshop med matprodukter och tillbehör till salu.
Där finns också information om hennes kurser.
I mitten av oktober går resan till Andalusien där raw food, yoga och odling står på programmet.
- Vi frossar i allt som är hälsosamt och renar kroppen från vardagens stress och gifter. Ett fantastsikt sätt att bryta gamla matvanor och börja om på nytt, skriver hon.
Raw food



nRaw food, eller levande föda, är en typ av kosthållning där råvarorna inte hettas upp till mer än 42,5 °C vid tillagning.
nEnligt förespråkare är kosten mer lättsmält och bättre för kroppen än tillagad mat.
nMaten är ofta vegansk eller vegetarisk, men behöver inte vara det.
nLitauenfödda amerikanskan Ann Wigmore skapade begreppet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om