Renée Voltaire har skapat sin egen matfilosofi
Renée Voltaire driver ett företag där hennes egenutvecklade matfilosofi ligger som grund. Kokböcker, kurser och en webshop - allt bygger på levande föda, makrobiotik, ekologi och ayurveda.
Sötsak i laktritsform.
Foto:
- Jag älskar mat som är nyttig, vacker och rolig att laga. Jag väljer mina råvaror med omsorg efter säsong, skriver hon på sin hemsida.
Andalusien
På hemsidan finns recept, information och en webshop med matprodukter och tillbehör till salu.
Där finns också information om hennes kurser.
I mitten av oktober går resan till Andalusien där raw food, yoga och odling står på programmet.
- Vi frossar i allt som är hälsosamt och renar kroppen från vardagens stress och gifter. Ett fantastsikt sätt att bryta gamla matvanor och börja om på nytt, skriver hon.
Raw food
nRaw food, eller levande föda, är en typ av kosthållning där råvarorna inte hettas upp till mer än 42,5 °C vid tillagning.
nEnligt förespråkare är kosten mer lättsmält och bättre för kroppen än tillagad mat.
nMaten är ofta vegansk eller vegetarisk, men behöver inte vara det.
nLitauenfödda amerikanskan Ann Wigmore skapade begreppet.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!