PT når dem på telefon i Stockholm strax efter att de avslutat sin dag vid restaurangakademien.
– Det känns kul. Roligt att få vara med och testa att tävla, säger Tyra Hofslagare.
– Det känns bra att det gick så pass bra för oss, men det är lite tråkigt att vi inte vann. Vi fick höra efteråt att smakmässigt hade vi den godaste maträtten, men att den var lite för lös, säger Tone Norberg.
– Dom sa efteråt att om de hade delat ut andra- och tredjepris så hade vi kommit på prispallen, berättar Tyra Hofslagare.
I pressmeddelandet från arrangören Visita omnämns de dock som silvermedaljörer.
Utmaningen för de tio finalistlagen var att göra en sparrisrätt. Med hjälp av lärare från Strömbacka komponerade tjejerna en sparrisfrittata med palsternacka och sveciaost samt dressade tomater, panerade sparrisknoppar, brynt wasabismör, sparriscreme med rostat matvete och på toppen ruccola.
– Det var jättenervöst, men vi hade lagt upp det ganska bra, hur vi skulle göra det. Tidsmässigt var det inga problem, men 50 minuter är ganska kort tid, säger Tone Norberg.
Juryn som bestod av bland andra Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo, ansåg att rätten visade på ett noggrant utfört hantverk som man ville äta mer av.
– Han sa att det var en superrätt. Det var roligt att höra från honom, säger Tone Norberg innan tjejerna går vidare för att fira på en asiatisk restaurang innan hemfärd till Piteå.