Men att plita ner ett recept visade sig vara svårare.
- Man gör ju som på känn, men jag har ringt runt till syrrorna för att få det nerskrivet, säger Ruth Lundström som rört ihop den kraftiga och feta korvsmeten.
Korvmakarna
Med andra ord är det på sin plats att herrarna får agera korvmakare. Det visar sig vara ett bra team som skämtar och skojar med varandra under arbetet.
"Knyta rosett"
Torbjörn trär på fjälstret över munstycket till köttkvarnen och utan att skoja för mycket kan vi väl säga att det kräver sin man.
- Ska vi inte knyta rosett, skojar Jimmy Åkerlund, men svärfar avvärjer uppsluppet.
Till hälften
Korvsmeten ringlar ner i fjälstret och med jämna mellanrum stoppas maskinen så att Torbjörn hinner knyta ihop korvarna.
Det ser kanske inte alldeles aptit ligt ut, men andas samtidigt hemlagat ursprung.
- Det gäller att inte fylla för mycket för då spricker skinnet. Ungefär halvfullt är lagom, säger Torbjörn Lundström.
En delikatess
När de fyllt färdigt läggs korvarna ner för kokning i saltat vatten. Efter 30 minuter är de klara och varma tillsammans med smör och sylt är det fantastiskt gott.
- Det är nog svårt att få tag i sådan här blodkorv på affären. Det är väl mest blod och mjöl i dem, säger Ruth Lundström.
Dottern Helene Åkerlund skakar bara på huvudet. Varken hon eller barnen Rebecka och Wilma gillar blodkorv, så Torbjörn och Jimmy får tugga och njuta själva av den hemlagade delikatessen.