Kreativa pärlbyggare skapar 3D-kyrka

På 34:ans fritids är det pärlpyssel som gäller för hela slanten. Deras konstverk finns just nu att se på Hortlax bibliotek. Snart kompletteras utställningen med en 3D-modell av kyrkan.

Det är inte bara julmotiv och kyrka som byggs. Hampus Mellgren och Emma Johansson, 9 år, bygger "Creeper" från Minecraft samt en blomma.

Det är inte bara julmotiv och kyrka som byggs. Hampus Mellgren och Emma Johansson, 9 år, bygger "Creeper" från Minecraft samt en blomma.

Foto: Gunnar Westergren

Hortlax2012-12-03 06:00

När PT besöker fritids på Norrbyskolan i Hortlax byggs det pärlmotiv för fullt. De håller precis på att färdigställa ett stort projekt där de har gjort en 3D-modell av Hortlax kyrka i pärlor.

- Jag hittade en sida på nätet om pärlor. Där hade de gjort en kyrka i 3D och jag tänkte att det skulle vara kul att göra en likadan av vår egen kyrka, säger Mikael Dalberg, fritidspedagog.

Pillrigt arbete
Genom att använda sig av en söktjänsts tredimensionella kartor på internet har Mikael gjort ritningar. Utifrån dem och kartan på internet bygger barnen de olika delarna till kyrkan. Det är ett pillrigt arbete som kräver en stor dos koncentration och tålamod.

Arbetet med kyrkan har pågått under några veckor och i stort sett alla på 34:ans fritids har varit med och byggt det.

- Det är kul att bygga med pärlor, för då har man något att göra. Tornet på kyrkan kommer nog att bli det allra svåraste, säger Marcus Berglund, 8 år.

Förutom bygget av kyrkan har barnen tillverkat kyrkstugor, julmotiv, änglar, träd och andra pärlmotiv som just nu finns i en monter på Hortlax bibliotek.

Där kommer även kyrkan att ställas ut när den blir färdig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om