Ola från Glommers tävlar vidare i Biggest Loser

Ola Karlsson Eriksson från Glommersträsk deltar i årets upplaga av Biggest Loser. Två utslagsinvägningar har passerat och Ola var nära att åka ut båda gångerna, men lyckades hålla sig kvar.

Fortsättning. För Ola började viktminskningsresan före Biggest loser. "Nu vägde jag in på 128 kilo, men jag har vägt mer tidigare. När jag var 15 år vägde jag 152 kilo", säger han, som när programmet spelades in var 18 år.

Fortsättning. För Ola började viktminskningsresan före Biggest loser. "Nu vägde jag in på 128 kilo, men jag har vägt mer tidigare. När jag var 15 år vägde jag 152 kilo", säger han, som när programmet spelades in var 18 år.

Foto:

GLOMMERSTRÄSK2016-04-22 13:03

Ola kom in i slutet av första avsnittet då en av originaldeltagarna lämnade av privata skäl, och vid den första invägningen var också första gången han träffade deltagarna.

– Nästan alla hade taggarna utåt. Det var bara ett par stycken som var snälla, skakade hand och pratade med mig första dagen.

Vid den första utslagstävlingen fick Ola resultatet minus 3,1 kilo. Det var minst nedgång av alla och ledde till att han och lagkamraten Aida hamnade under strecket, och var nära att åka ut.

– Det var jättehemskt! Efter det tog jag det på större allvar och gick igenom allt vad som kunnat vara orsaken till att jag fick minst resultat av alla, säger han.

Även vid veckans invägning var Ola och Aida under strecket, men vid omröstningen var alla var eniga om att de skulle vara kvar.

Går man ner 3,1 kilo på en vecka hemma så är det jättebra resultat!

– Absolut! Men vi får så många timmar till att träna. Vi har ingen telefon som distraherar, jobb som ska skötas eller barn som ska passas.

Hur stark var närvaron av att det är en tävling, och inte bara en hälsoresa?

– Det är något som folk tänker på hela tiden. Vi tänkte konstant på vilka som förtjänar att vara kvar, men också vilka som är hot. Jag kan tänka mig att vårt lag inte sågs som ett hot på vågen för de andra deltagarna eftersom vi var i botten båda veckorna.

Hur tycker du har framställts hittills i tv?

– Jag tycker verkligen de har framställt mig jättebra. Och det känslosamma inslaget var jättefint gjort. De har verkligen lyssnat till mina önskemål, bland annat att min resa inte började på 128 kilo. Jag har vägt mer tidigare. När jag var 15 år vägde jag 152 kilo.

Du får inte lägga ut bilder på hur du ser ut i dag, vilket har pågått i över ett halvår. Hur svårt är det?

– Det är skitjobbigt! Jag älskar ju att lägga ut bilder och allt sådant där.

Vilket stöd har du fått nu när programmet dragit igång?

– Helt enormt stöd. Folk jag aldrig träffat har hört av sig från olika delar av Sverige, om att de tycker jag verkar vara en härlig person och att de blir motiverade av mig, att jag har en bra utstrålning och att de hoppas att jag håller mig kvar i tävlingen. Av de i min närhet får jag ju också jättemycket stöd.

Blir du igenkänd?

Ja både på gatan och på gymmet. Nyligen så var det en kvinna på gymmet som satt bredvid mig, som smålog flera gånger mot mig, och till slut frågade hon om det var Biggest loser-Ola som hon satt bredvid.

Biggest loser sänds i Sjuan måndagar och tisdagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om