Nytt avtal öppnar dörrar

Ett nytt storavtal med en norsk grossist ökar GK Doors produktion med 4 000 dörrar per år.- Vi har aldrig gjort så mycket som vi gör i dag, säger Peter Edström, vd.

Peter Norman och Hans Engström från Luleå tekniska universitet ska hjälpa Peter Edström, vd, och förmannen Stefan Löf på GK Door att öka produktionen genom bättre ordning.

Peter Norman och Hans Engström från Luleå tekniska universitet ska hjälpa Peter Edström, vd, och förmannen Stefan Löf på GK Door att öka produktionen genom bättre ordning.

Foto: Joel Gustafsson, Nyheter i Norr

GLOMMERSTRÄSK 2010-05-20 06:00
GK Door i Glommersträsk har fulla orderböcker och nya storkunder.
- Vi kör på allt vad som går, säger Peter Edström, vd.
Norsk grossist
Fabriken brukar tillverka ungefär 10 000 dörrar per år. Med ett nytt avtal med en norsk grossist ökar produktionen med 4 000 dörrar, enligt Peter Edström.
- Sedan jobbar vi med några till, vi får se hur det blir.
GK Door har aldrig tillverkat lika mycket dörrar som de gör nu. 15 anställda arbetar i skift för att klara av produktionstakten och företagsledningen har talat om att nyanställa.
- Men vi har inte bestämt oss än.
Dörrfabriken i Glommersträsk vill bli konkurrenskraftigare och lönsammare. När Nyheter i Norr besöker arbetsplatsen har de precis inlett ett samarbete med Luleå tekniska universitet, LTU. Två produktionsutvecklare ska arbeta med företagsledningen för att skapa ett bättre flöde i fabriken.
- Det är ett program för att skapa ordning och reda. Vi har jobbat en längre tid med Glommershus med bra resultat, säger Hans Engström, LTU.
Det kan behövas när produktionen ökar.
- Vi måste bli effektivare. Det är bra med genomlysning av företaget utifrån, säger Peter Edström.
FAKTA LTU-samarbete
Luleå tekniska universitet har tillsammans med IUC Norrbotten utvecklat ett arbetsverktyg för ökad produktivitet i små- och medelstora företag i Norrbotten.
Arbetet baseras på "Lean production" eller den så kallade Toyotamodellen och ligger till grund för det treåriga utvecklingsprojektet Produktion Bothnia.
Projektet utlovar höjd produktivitet, förbättrad arbetsmiljö och lönsamhet.
Glommershus och GK Door från Glommersträsk deltar i projektet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om