Genom att rosta och mixa havregrynen innan tillagning får gröten en helt ny konsistens. Många som testat vittnar om att deras barn, som ratat gröten, nu slukar den med god aptit.
.
Sätt ugnen på 175 grader och häll ut havregryn i en ugnsform. Vill du ha salt, kanel eller kardemumma i din gröt kan du tillsätta det nu. Ställ in formen i kall ugn och ta ut när den blivit varm. Vi på Helg har dock gillat att rosta grynen lite längre. När havregrynen svalnat mixar du dem i en matberedare. Konsistensen ser du på bilden ovan.
När du ska koka din gröt gör du som vanligt, det är bara att mängden blir lite annorlunda, 1 deciliter vanliga havregryn blir nu runt 0,75 deciliter mixade gryn.
Tillsätter du lite proteinpulver med vaniljsmak när du tagit den av plattan påminner smaken om mannagrynsgröt. Vi toppar med blåbär, granola, kokosflingor och mängder av kanel.