Ökad försäljning för Delikatessfabriken i Vidsel

Årsredovisningen är nu offentlig. Omsättningen i företaget är ungefär 37 miljoner kronor, en ökning med 5,7 procent. Resultatet före skatt är omkring minus 250 000 kronor. Det är en nedgång med knappt 3 miljoner kronor.

Bearnaisesåsen har stått för ungefär hälften av försäljningen hos Delikatessfabriken.

Bearnaisesåsen har stått för ungefär hälften av försäljningen hos Delikatessfabriken.

Foto: Foto: Ulf Johansson.

Företagande2023-07-14 18:00

Rörelseresultatet går från ett överskott på knappt 2,8 miljoner kronor till ett underskott på cirka 2,3 miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 6,2 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 8 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen livsmedelsframställning är motsvarande snitt 3,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av tre i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Foodmark AB.

Fakta om Delikatessfabriken Norrbotten

Delikatessfabriken Norrbotten grundades 2004. Bolagets huvudbransch är tillverkning av senap, ketchup, kryddor och andra smaksättningsmedel och partihandel med andra livsmedel, bl.a. fisk samt skal- och blötdjur. Företaget är ett av tre i koncernen där Foodmark AB är moderbolag.

Företaget har 9 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 1 färre än föregående redovisningsår.

Ägaren, Foodmark AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Lars Andreas Millbourn (49), medan Hans Van Doorn (48) är styrelseordförande.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!