.
Ny dryck från Löfbergs
Löfbergs är förknippat med färgen lila och kaffe. Men den nya satsningen heter Func och beskrivs som en naturlig funktionsdryck på naturliga råvaror och utan onödiga tillsatser eller sötningsmedel. Drycken finns i tre smaker. Den på bilden heter "protection" och innehåller kallpressad juice av ingefära och citron samt lätt kolsyrat källvatten och några vitaminer och mineraler.
.
Glögg med smak av Hawaii
Sedan 2003 har Blossa lanserat en årgångsglögg. I år har de blickat mot några tropiska vulkanöar i Stilla havet.
– I år har vi rest ända till Hawaii – närmare bestämt till ön Oahu för att finna inspiration. I Blossa 19 Aloha ger passionsfrukt en tropisk sötma och som balanseras av hibiskusblommans fruktiga syra. De lätta tonerna av kaffe och kokos smälter nästintill samman och ger glöggen en spännande twist, säger Åsa Orsvärn som är chief blender på Blossa.
Förra årets glögg hade smak av limoncello och året innan dess hette den Old Dehli med smak av mango, chili och spiskummin.
.
Egen variant av glubbel
Kreativiteten kring glögg stannar inte vid årgångsvarianter. Nu lanserar Blossa också sin version av glubbel, som är en bladning av glögg och mousserande vin. Många har själva blandat glögg med prosecco till en vinterdryck, men nu kommer den alltså färdig i flaska. Bubblet med glöggkaraktär har smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och citrus och drycken är tänkt att serveras väl kyld.
.
Egen must med trädgårdsäpplen
Var du en av alla som köpte en råsaftcentrifug (årets julklapp 2013) men som nu låter den damma i ett skåp? Har du en gräsmatta full av äpplen som trillat ner? Kombinera två dåliga samveten och gör om ditt kök till musterifabrik för en stund. Det är faktiskt både kul och enkelt.
Plocka in äpplena och skölj dem i vatten. Rensa bort de som fått stötskador eller blivit dåliga. Ta bort kvisten, men kärnhuset kan vara kvar. Dela äpplena på hälften och kör ner dem i råsaftcentrifugen.
Musten som kommer ur kan du frysa eller ha i kylen någon dag. Vill du att den ska hålla längre kan du pastörisera musten. Hur du än gör så får du gratis must som också är kul att ge bort.
Testa att värma musten med kardemummakärnor, kanelstång och honung och servera en kall hösteftermiddag.