Beväpnade med boken, ingredienser, tålamod och diverse köksmaskiner har tjejerna provat två recept.
– Bakbok, det kändes roligt, vi gillar att baka, berättar Cassandra.
– Jag älskar att baka, fyller Thea i.
– På helgerna gör vi omeletter, smoothies, cupcakes och amerikanska pannkakor, säger Cassandra.
I det soliga köket på Djupviken sitter vi och pratar och Cassandra och Thea fyller i varandras meningar, sådär så att man märker att de jobbar bra ihop.
– Vi testade cheesecake i glas och koppkakan, säger Cassandra.
– Dom såg goda och ganska intressanta ut, berättar Thea.
Cheesecake i glas blev Theas favorit.
– Den smakade som vanlig cheesecake, fast mycket godare, med jordgubbar i, berättar hon.
Thea gillade koppkakan och tyckte den var bäst, fast nästa gång de gör den ska den vara lite mindre länge i micron.
Barnvänlig med högsta betyg
Både tjejerna har erfarenheter från andra bak- och kokböcker.
– Den här boken var mycket enklare, och att det var steg-för-steg-bilder, så är det inte i andra kokböcker, säger Thea.
Boken innehåller tio recept där alla är illustrerade med grundliga instruktioner. Nästa recept tjejerna provar är hallonfluffet.
– Jag vill prova allt i boken, fyller Cassandra snabbt i.
– Det var stödtext, både bilder och text, och steg-för-steg, den var barnvänlig, säger Thea snabbt och fyller på med att det var den bästa kokbok som hon provat.
Tjejerna tycker att boken passar bra för barn från sju år och uppåt.
Roligt att bjuda
Båda två tycker att det roligaste med att baka är just det, att baka. Sen det där med att äta det man gjort, det kommer sen.
– Jag tycker det är roligast att bjuda, då kan andra bedöma hur det smakar och så, säger Thea.
– Ibland går vi över till min mormor och låter hennes smaka, säger Cassandra.
Både tjejerna tyckte det var spännande och kul att få vara testpatrull.
Hur var det att vara testpatrull?
– Som vanligt då vi bakar, förutom att pappa fotade oss hela tiden, säger Thea och så faller de båda in i ett härligt skratt.