Rally med veteranbilar

Snöfall och småhalt, men inte stoppar det veteranbilsförarna som körde den tio mil långa Alterrundan på lördagen.

Foto: Jens Ökvist

Böle2016-03-05 14:49

Videon är inte längre tillgänglig

Från Nolia gick färden mot Jävre och via Hemmingsmark och Blåsmark mellanlandade de drygt 50 ekipagen i Böle innan de fortsatte mot slutmålet i Norrfjärden. Det finns ingen anledning att överdriva väderförhållandena, men en stor del av fordonen framfördes trots allt med sommardäck.

Kebbe Kristoffersson rattade sin engelska Alvis TA14 från 1948 från Örnsköldsvik redan på fredagen bara för att delta i Alterrundan. Med sig hade han kompisen Yngve Norberg och dottern Marie Kristoffersson.

– Det är lugnt, jag har vinterdäck bak, förklarade Kebbe Kristoffersson.

Anders Malmgren från Bensbyn har däremot ordentligt med dubb på sin B-Ford som byggts om till en hot rod.

– Visst är det vinterföre, men med de här dubbdäcken är det inga problem.

Helena Christensen, Selsborg, som satt bakom ratten på en Chevrolet 3600 från 1949 var inte lika belåten med väggreppet.

– Den har världens sämsta väghållning, slog hon fast och maken Peter nickade instämmande om pärlan som i det stora hela är i originalskick.

Alterrundan är ett veteranbilsrally som arrangeras av Norrlands Motorhistoriker. Det kallas förvisso för rally, men någon farttävling är det inte.

– Nej, vi kombinerar det med frågesport längs åksträckan. Det här är ju ett sätt att träffas. En del är långväga, vi har en finländare här som kört 62 mil, berättar Ove Sundberg, en av arrangörerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om