Lekfull skolstart i Böle

Ett nytt skolår har startat. Eleverna vid Böle skola kan – förutom att lära sig en massa nya saker – förvänta sig roliga raster. De har nämligen fått en uppgraderad skolgård.

NÖJD. Rektorn Elisabeth Hortlund gläds över satsningen på skolgården, och hoppas att Böleskolan får en invändig renovering så småningom.

NÖJD. Rektorn Elisabeth Hortlund gläds över satsningen på skolgården, och hoppas att Böleskolan får en invändig renovering så småningom.

Foto: Andreas Elvstrand

BÖLE2017-08-23 13:47

Klockan halv tio på onsdagsmorgonen klipptes invigningsbanden till skolans nya lekpark. Där finns bland annat ett nytt lektorn.

– Vi ville ha ett nytt eftersom det gamla skakade ganska mycket, säger Malte Öhlund, elev i årskurs 3, och fortsätter:

– Gungställningen var också gammal. Då fick vi prata ihop oss och välja vilka gungor vi ville ha.

Alfrida Långström, som också börjar trean, har varit särskilt delaktig i valet av lektorn.

– Jag tyckte det var viktigt att det inte bara skulle finnas en klättervägg, utan att det skulle finnas något för de som inte kan klättra också.

Både Malte och Alfrida ingick i elevrådet förra läsåret, och på så sätt har de kunnat påverka utformningen av den nya skolgården.

– Vi är nöjda med allt som händer nu. Vi har lyssnat till vad barnen vill och tagit till vara på det genom elevrådet, säger rektorn Elisabeth Hortlund.

Inför den nya terminen har man också låtit upprätta en modul för föreskolebarnen. Den står delvis placerad där hockeyrinken tidigare stått. Trots det ska en ny sarg byggas på samma ställe.

– Det har varit tal om att flytta rinken till Sinavallen men då har ju skolan ingen nytta av den, säger Thomas Berglund, ordförande i Bölebyn SK.

– Vi ska få bygga ganska nära (modulen), men rinken kommer vara lite mindre under ett par år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om