Rektorn nöjd med nya organisationen

Eleverna från Hemmingsmark ska inte behöva vänta längre än 30 minuter innan skolstart. Rektorn har lyft problemet men är annars nöjd med den nya organisationen i Blåsmark.

Liss-Britt Risberg, rektor på Blåsmarks skola, ser fördelar med att bli en renodlad skola från förskoleklass till årskurs 3.

Liss-Britt Risberg, rektor på Blåsmarks skola, ser fördelar med att bli en renodlad skola från förskoleklass till årskurs 3.

Foto: Gunnar Westergren

BLÅSMARK2014-08-21 19:35

Enligt Liss-Britt Risberg, rektor på Blåsmarks skola, är det inte önskvärt att elever från Hemmingsmark hämtas 7.30. 50 minuter innan skolan börjar. Hon har lyft frågan med sin chef och hoppas på en förändring.

– Det ger konsekvenser för barnen som får en lång väntetid innan skolan startar upp. Sedan går det åt mycket tid för pedagogerna att ha tillsyn över barnen, säger hon.

"Inte intrimmat"

Elever yngre än årskurs 4 ska inte behöva vänta längre än 30 minuter innan skolan startar. Om det dröjer längre än så följs inte avtalet med taxibolaget, enligt Lars Lundberg, skolskjutshandläggare i Piteå kommun.

– Om det har blivit någon 40-minutersväntan beror det på att något inte är intrimmat, säger han.

För att utnyttja resurserna maximalt får vissa vänta 15 minuter medan andra får vänta 30 minuter.

– Jag vet att man har synpunkter på att man kan få vänta en halvtimme. Det är i så fall en fråga för politikerna att bestämma några andra gränser för väntetiderna, säger Lars Lundberg.

"Gått jättebra"

Förutom problemen med skolskjutsen är Liss-Britt Risberg nöjd med organisationen och förberedelserna inför skolstarten.

– Allt är iordningställt för att verksamheten ska fungera. Sedan när man flyttar och gör om tar det tid att packa upp alla kartonger, men i stort sett tycker jag att det har gått jättebra, säger hon.

Förstår föräldrarna

Föräldrarna i Hemmingsmark hoppas på en friskola men rektorn har svårt att planera för vad ett sådant beslut kan innebära för Blåsmarks skola.

– Det är fullt förståeligt att de vill ha kvar sin skola men för oss handlar det om att jobba i det som är nu och få det så bra som möjligt, säger Liss-Britt Risberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om